pellatv
Live

11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄

TΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ Σάββατο 2 Απριλίου ώρα 11.00 πμ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο 2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία.

Το τελετουργικό της εκδήλωσης :

Σάββατο 4/4 ώρα 11:00 Υποδοχή κοινού / επισήμων

ώρα 11:30 Έναρξη τελετης
Εθνικός Ύμνος
Αφή της Φλόγας του Διεθνούς Μαραθωνίου ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄

ώρα 11:35 Χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκου
Χαιρετισμός της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ελισάβετ Τσιγαρίδα
Χαιρετισμός Υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής

ώρα 11:40 – Πολιτιστικό πρόγραμμα

ώρα 11:55 – Παράδοση Φλόγας στους Λαμπαδηδρόμους

ώρα 12:00 – Εκκίνηση Λαμπαδηδρομίας

Το βωμό θα ανάψει η ομάδα χαντ μπολ του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ Γιαννιτσών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει 6 συνεχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων, 3 πανελλήνια πρωταθλήματα παγκορασίδων, πρώτη και δεύτερη πανελλήνια θέση νεανίδων, καθώς και το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα 2016 – 17, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Ρουέν της Γαλλίας , με το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών. Οι μαθητές του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών θα επιμεληθούν το πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής υπό την καθοδήγηση της κ. Πατρώνα Πασχαλίνας και θα ερμηνεύσουν τον Όρκο και την Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο καθώς και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Στη συνέχεια, μαθητές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου με υπεύθυνη την κ, Μάχη Κυπραίου θα ερμηνεύσουν έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης και η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας. Η Λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του γυμνασίου της Πέλλας. Οι αλλαγές των Λαμπαδηδρόμων θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Πέλλας, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου (εκκίνηση του Μαραθωνίου) και στην είσοδο του χωριού.

Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τον μορφωτικό όμιλο Πέλλας ΄΄ Η Αρχαία Πέλλα΄΄ και τον πολιτιστικό σύλλογο Πέλλα ΄΄Η Ανατολική Ρωμυλία΄΄ προετοιμάζει την ΄΄γιορτή΄΄ του μαραθωνίου, το Σάββατο 2/4 ώρα 7.00μμ στο χώρο της εκκίνησης. Οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους τμήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει χορός για όλους. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα, οπού θα επιμεληθούν οι σύλλογοι. Προσκεκλημένοι όλοι λοιπόν, όσοι θέλουν να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στην γιορτή του μαραθωνίου.

Εκκίνηση11ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ Κυριακή 3 Απριλίου ώρα 8.00 πμ

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου, με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Η εκκίνηση της διαδρομής των 42.195μ, θα γίνει στην Πέλλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 8.00 πμ.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 1.300μ Κυριακή 3 Απριλίου ώρα 8.15πμ

Συμβολικό αγώνα 1.300 μ. διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας αμέσως μετά την εκκίνηση του μαραθωνίου για παιδιά και ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης του μαραθωνίου στις 7.30πμ και αφού παρακολουθήσουν την εκκίνηση του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου, θα λάβουν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα. Στα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .