pellatv
Live

«Το κυνήγι στο πιάτο της Πέλλας»

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας διοργανώνει και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Πέλλα της Γεύσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στο Κτήμα Λίγας (1ο χλμ. Γιαννιτσών-Αρχοντικού). Η παραδοσιακή γαστρονομία, οι ταπεινές και αγνές γεύσεις της Πέλλας επαναφέρουν στο τραπέζι και τη μνήμη, τις εικόνες ζωής των προηγούμενων δεκαετιών όταν η απλότητα ήταν συνώνυμη της πληρότητας. Το φετινό αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Το κυνήγι στο πιάτο της Πέλλας» και επιχειρεί να καταδείξει την προσφορά της τοπικής πανίδας στη σίτιση ιδιαίτερα σε περιόδους ένδειας και ανέχειας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με την ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη, Δημάρχου Θεσσαλονίκης και πολύπειρου στην ανάδειξη της γαστρονομίας ως τουριστικού προϊόντος. Θα ακολουθήσουν η παρουσίαση και η γαστρονομική κριτική παραδοσιακών πιάτων κυνηγιού, που προετοίμασαν επαγγελματίες μάγειροι της Πέλλας, από τον κ. Δημήτρη Σταρόβα, παρουσιαστή της εκπομπής Νηστικό Αρκούδι και Καρντάσιανς και αγαπημένο φίλο της Πέλλας. Η ετήσια εκδήλωση «Η Πέλλα της γεύσης» έχει ως στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας ως βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, δεμένου με τις αξίες ζωής της Πέλλας. Η εκδήλωση υλοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά και εργασία ανθρώπων της Πέλλας, των εστιατόρων, των οινοποιών, των επιχειρηματιών και των εθελοντών. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πέλλας.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών