pellatv
Live

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΙΑΝΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΙΑΝΟ
«ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» Εκδήλωσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Επιχειρώντας να συμβάλλει στη διάδοση της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και να τιμήσει τα θύματα του εγκλήματος της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών τις Ανατολής το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος Μεσιανού με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ποντίων Μεσιανού επαναφέρει στη μνήμη εικόνες από την Πατρίδα, παρουσιάζοντας μια ανθολογία της ακριτικής ποντιακής μουσικής και παράδοσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, Εορτή των Αγίων Πάντων

Πρωί:
7.00 π.μ. Όρθρος, Θεία λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψύχων των αναιρεθέντων Ελλήνων του Πόντου κατά την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Δεξίωση στη αίθουσα του Ιερού Ναού.

Απόγευμα: 6.30 μ.μ.
Σύντομη εισήγηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τον κ. Ιντζέ Παύλο φιλόλογο- ιστορικό Μικτό μουσικό ποντιακό σύνολο από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του Συλλόγου Πόντιων Γιαννιτσών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση του καθηγητή ποντιακής λύρας κ. Αλέξη Στεφανίδη. Απαγγελίες ποιημάτων από τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη και τους μαθητές του. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Ποντίων Μεσιανού. Παρουσίαση παραδοσιακών αρμενικών χορών και τραγουδιών από τον Αρμένικο Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Χαμασκαϊν. Μουσικό ταξίδι από φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής τις Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών Άρτας (Ζούζουλα Σοφία- φωνή, Καλιοντζίδης Χρήστος -βιολί, λύρα, τραγούδι, Καραντωνίου Δημήτρης - Πλήκτρα, Νικολοπούλου Αγγελική - Κλαρίνο)

Η απογευματινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον κήπο του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος Μεσιανού. Κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:54 - Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Θωμά, πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας-Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας στον PellaFm, 103,3

15:09 - Beyohd the Wanes ένα ντοκιμαντέρ παγκοσμίου προβολής για την κωπηλασία

14:55 - Η ‘Μάχη της Λάσπης’ έφερε ένα μεγάλο βραβείο στην Ακρολίμνη Πέλλας

13:23 - Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα- του David Tristram σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στην Αριδαία!

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026