pellatv
Live

Ο δήμος Γιαννιτσών ενημερώνει για τις προϋποθέσεις λήψης άδειας

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε ο δήμος Γιαννιτσών ενημερώνει τους επαγγελματίες οι οποίοι σκοπεύουν κα καταλάβουν χώρο πεζοδρομίων, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται καθώς και τις διαδικασίες που υποχρεούνται να ακολουθήσουν για τη λήψη της σχετικής άδειας.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Όσοι εκμεταλλεύονται καταστήματα (καφετερίες, καφενεία, ταβέρνες, οβελιστήρια, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, fast food, ουζερί, bar, οπωροπαντοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κ.λ.π.) και προτίθενται να καταλάβουν χώρο των πεζοδρομίων της πόλης των Γιαννιτσών, οφείλουν να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο Εσόδων, 1ος όροφος) το αργότερο μέχρι 29 Μαΐου 2009 για τη λήψη της σχετικής άδειας.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω άδεια είναι απαραίτητη ακόμη κι αν ο χώρος του πεζοδρομίου που οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να καταλάβουν είναι ελάχιστος.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:
1. Για την έκδοση αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα ληφθούν υπόψη οι προβλεπόμενες από το Νόμο Διατάξεις.
2. Για την τοποθέτηση διακοσμητικών και λειτουργικών στοιχείων (φωτιστικά, γλάστρες κ.λ.π.) στους χώρους που θα επιτραπεί η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου με τα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση θα ζητηθούν.
3. Για τα καταστήματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της πόλης (οδός Ελ. Βενιζέλου) καθώς και στις πεζοδρομημένες παρόδους αυτού, τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα αναπτύσσονται πέρα από το όριο των φανοστατών. Στους λοιπούς πεζόδρομους δεν θα αναπτύσσονται πέρα από τις γραμμές – όρια που καθορίστηκαν από την υπηρεσία του Δήμου.
4. Στους κατόχους περιπτέρων επιτρέπεται η χρήση μόνο δύο ψυγείων ή ενός διπλού (παγωτά – αναψυκτικά). Η άδεια θα τους χορηγηθεί με την προσκόμιση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι κάτοχοι περισσότερων ψυγείων οφείλουν άμεσα να τα απομακρύνουν.
5. Για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με οικοδομικά υλικά, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται πριν την κατάληψη, να λαμβάνουν τη σχετική άδεια από το γραφείο Εσόδων του Δήμου.
6.Για τη λήψη των προαναφερομένων αδειών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν πέραν των λοιπών δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν, βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Γιαννιτσών από το Ταμείο του Δήμου.
7. Σε κάθε περίπτωση κατάληψης πεζοδρομίου δεν πρέπει να παρεμποδίζεται ή να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των πολιτών.
Σημείωση: Oι προαναφερόμενες διαδικασίες προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία καθώς και από την υπ' αριθ. 359/2001 κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. περί χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων και τις υπ' αριθ. 396/2008 & 58/1996 αποφάσεις του Δ.Σ. περί των τελών πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να λαμβάνετε από το Γραφείο Εσόδων του Δήμου στο τηλέφωνο 2382350831-50844.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας

15:16 - Το ΥΜΑΘ υποδέχθηκε την «Φλόγα της Αγάπης» και στέλνει μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία

15:03 - Συνελήφθη ένα άτομο για εξαπάτηση 2 ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Πέλλας

14:55 - Ευχαριστίες προς το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών

13:49 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ

13:47 - Ανακαινίζονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο & Νέα Έφεσο και κατασκευάζεται ο 4ος δημοτικός παιδικός σταθμός στην Καρίτσα

13:45 - ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ¨Αγαπώ τη ζωή, Αγαπώ το σώμα μου¨

13:42 - Ελάτε να χτίσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει!

13:39 - ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Δυναμική παρουσία με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην 88η ΔΕΘ

10:25 - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ