pellatv
Live

Συνέντευξη στον Χρήστο Χατζηαντωνίου για τη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα παραδώσει έτσι εύκολα την εξουσία. Θα κάνει ότι μπορεί με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να κρατηθεί στην εξουσία»

Ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας, Χρήστος Χατζηαντωνίου μίλησε πρώτα στο ''ράδιο πέλλα'' και αποκλειστικά στην εκπομπή μας ''Μαζί στην Πρώτη Γραμμή'' για τις Ευρωεκλογές και το γεγονός ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο στο νομό, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, έστω και στην 15η θέση. Αν είναι ή μη εκλόγιμη μπορεί να κριθεί από το αποτέλεσμα. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τίμησε μέσα από το πρόσωπό μου, όλους εμάς τους αγρότες, που χρόνια κινητοποιούμαστε, χρόνια είμαστε στους αγώνες. Που δεν είμαστε ούτε σε θέσεις ούτε στις μεγάλες καρέκλες, που είμαστε στον δρόμο. Αυτό νομίζω πρέπει να το δουν όλοι οι αγρότες της χώρας. Να το δει προσωπικά ο κάθε αγρότης και έτσι να το ερμηνεύσει».

Πως δημιουργήθηκαν τα δεδομένα ώστε να σας ανακοινωθεί αυτή η θέση;

Νομίζω πως αυτό έχει σχέση με τη γενικότερη αντίληψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να αναδεικνύει ανθρώπους, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι στους χώρους τους. Στο ευρωψηφοδέλτιο είναι άνθρωποι διακεκριμένοι τεχνοκράτες, άνθρωποι της βιοπάλης, αγρότες, όπως είμαι εγώ. Νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και για όλους που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο. Σαν ομάδα θα δουλέψουμε μέχρι τις ευρωεκλογές και μετά θα πραγματοποιήσουμε κάποιες επισκέψεις στις Βρυξέλλες για να δούμε πως διαδραματίζονται εκεί τα πράγματα, σε σχέση με τον τομέα του, ο καθένας, να μεταφέρουμε προτάσεις και να παίρνουμε απόψεις της Κομισιόν.
Είναι θεωρώ πολύ σημαντικό, ότι αυτό το ψηφοδέλτιο θα μείνει ως ομάδα και μετά τις ευρωεκλογές. Κάποιοι θα εκλεγούν, αλλά και οι υπόλοιποι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν σε συνεργασία με αυτούς που θα έχουν εκλεγεί μετά την 7η Ιουνίου.

Το μήνυμα ποιο είναι;

Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε ένα μήνυμα μέσω των ευρωεκλογών, να αναδείξουμε όπως λέει και ο πρόεδρος, Γιώργος Παπανδρέου ότι και στην ΕΕ και στη χώρα μας τα προβλήματα είναι ίδια -και συνδέουμε τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές- πολύ περισσότερο στον αγροτικό τομέα που φαίνεται ότι οι αποφάσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα είναι αποφάσεις της ΕΕ.

Λέτε κύριε Χατζηαντωνίου ότι είναι συνυφασμένα τα πράγματα, άσχετα αν θέλουμε να κάνουμε ή όχι προβλέψεις για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, οπότε τη συνέχεια θα τη δούμε σύμφωνα με όσα ακούγονται για το πρόσωπό σας σαν βουλευτή;

Δεν συζητάμε τώρα για αυτό, αλλά για τις ευρωεκλογές, να κάνουμε μια προσπάθεια σε συνεργασία με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, που θα κάνουμε κάποιες περιοδείες στο νομό κι εγώ θα υλοποιήσω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα βγει από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ για κάποιες επισκέψεις στην υπόλοιπη Μακεδονία με κεντρικά στελέχη.

Οι στατιστικές και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν μπορούμε να σταθούμε σε αυτές, δείχνουν πιστεύετε, ποιος θα είναι ο νικητής αν υπάρξει συσπείρωση;

Δεν είμαστε και τόσο καθησυχαστικοί, νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα παραδώσει έτσι εύκολα την εξουσία. Θα κάνει ότι μπορεί με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να κρατηθεί στην εξουσία.
Εγώ, θέλω να στείλω το μήνυμα στον κόσμο, ότι αν πιστεύει πως οι αποφάσεις που παίρνονται στην ΕΕ τους απασχολούν και αφορούν την προσωπική τους ζωή, τότε πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή και η μη συμμετοχή θα είναι ότι χειρότερο. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε, ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα και σε επίπεδο ΕΕ αλλά και σε εθνικό επίπεδο, γιατί όπως είπαμε αυτές οι εκλογές έχουν μια σύνδεση συμφερόντων και σε επίπεδο ΕΕ και κυρίως σε επίπεδο εθνικής πολιτικής.

Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας

15:16 - Το ΥΜΑΘ υποδέχθηκε την «Φλόγα της Αγάπης» και στέλνει μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία

15:03 - Συνελήφθη ένα άτομο για εξαπάτηση 2 ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Πέλλας

14:55 - Ευχαριστίες προς το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών

13:49 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ

13:47 - Ανακαινίζονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο & Νέα Έφεσο και κατασκευάζεται ο 4ος δημοτικός παιδικός σταθμός στην Καρίτσα

13:45 - ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ¨Αγαπώ τη ζωή, Αγαπώ το σώμα μου¨

13:42 - Ελάτε να χτίσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει!

13:39 - ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Δυναμική παρουσία με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην 88η ΔΕΘ

10:25 - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ