pellatv
Live

Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα

Με παραγγελία της προς του κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ

Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία της ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

Όμως, σύμφωνα με την κ. Κουτζαμάνη συμπεριφορά αυτή «συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη τής παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)».

Η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

 

 

 

 

 

Πηγή:makthes.gr

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:42 - Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠαιχνιδίΖω» στην Κρύα Βρύση είναι εδώ και φέτος!

14:38 - Θέατρο Σκιών στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Καλοκαιρινές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

14:35 - Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας ενόψει της μεταβολής του καιρού αύριο Παρασκευή 20/06 και το Σάββατο 21/06, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους

14:32 - ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

11:29 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων