pellatv
Live

Χάσε κιλά με αυτό το σνακ!

Ευτυχώς τώρα η επιστήμη έρχεται να σε βοηθήσει σημαντικά και στο ζήτημα που έχει να κάνει με το κατάλληλο απογευματινό σνακ :

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Journal, συστήνει νακαταναλώνεις ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες και με χαμηλά λιπαρά, όπως το γιαούρτι, ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό, προκειμένου να μειώσεις τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνεις το βράδυ.

Είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά το 1/3 της τυπικής ημερήσιας πρόσληψης τροφής ενός ατόμου αποτελείται από διατροφικά κενά σνακ, με πολλή ζάχαρη, αλάτι και πολλές θερμίδες, αναφέρουν οι ερευνητές.

Αφού αυτό το γεγονός μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επιδημία της παχυσαρκίας της εποχής μας, αποφάσισαν να ερευνήσουν κατά πόσο η αντικατάσταση αυτών των ανθυγιεινών τροφών με άλλες τροφές, πλούσιες σε πρωτεΐνη, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να ρυθμίσουν καλύτερα την κατανάλωση του φαγητού τους.

Ζήτησαν από 20 υγιείς, νέες γυναίκες να καταναλώσουν ένα συγκεκριμένο σνακ των 160 θερμίδων το απόγευμα για 4 ημέρες. Συγκεκριμένα, το απογευματινό σνακ αποτελούνταν από γιαούρτι χωρίς λιπαρά (14γρ. πρωτεΐνης), κράκερ με πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες αλλά χωρίς καθόλου πρωτεΐνη, ή σοκολάτα με πολύ λίγη πρωτεΐνη αλλά πολλούς υδατάνθρακες και λιπαρά.

Κάθε μέρα, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν ένα συγκεκριμένο επίσης πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, ακολουθώντας το απόγευμα ένα τυχαία επιλεγμένο σνακ από τα παραπάνω.

Μέσα σε αυτές τις 4 μέρες τα σνακ έκαναν ένα κύκλο στη διατροφή των συμμετεχόντων.

Το αποτέλεσμα: Η ομάδα της έρευνας ανακάλυψε ότι οι γυναίκες ένιωθαν λιγότερο πεινασμένες όταν είχαν φάει το γιαούρτι, παρά τη σοκολάτα. Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι έφαγαν και βραδινό αργότερα και κατανάλωσαν 100 θερμίδες λιγότερες σε εκείνο το γεύμα, παρά όταν είχαν φάει για απογευματινό σνακ τα κράκερ ή τη σοκολάτα.

Τα επίπεδα του κορεσμού που ένιωθαν όμως ήταν τα ίδια, ανεξαρτήτως σνακ.Τα ευρήματα αυτά μας δείχνουν ότι όταν λαμβάνεις ένα σνακ με πολλές πρωτεΐνες και καθόλου λιπαρά, όπως το γιαούρτι, το απόγευμα, μπορείς να ελέγξεις καλύτερα την όρεξή σου και δε νιώθεις μεγάλη πείνα μέχρι το βράδυ, επιτυγχάνοντας το στόχο σου να λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες στο βραδινό.

Αν και η έρευνα ήταν μικρή, αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία στο γιαούρτι ή να διαλέξεις κάποιο άλλο σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Αν το γιαούρτι σου φαίνεται βαρετό, ιδού μερικοί έξυπνοι τρόποι για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»