pellatv
Live

Εγκρίθηκε ο έκτακτος μηχανισμός βοήθειας για τους πρόσφυγες

Ο κανονισμός υιοθετήθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Εγκρίθηκε ο έκτακτος μηχανισμός βοήθειας για τους πρόσφυγες

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθέτησε τον κανονισμό για τη δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ, που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη τα οποία δέχονται πιέσεις από την άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στο έδαφός τους.

Το Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι καθώς οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος του Διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων έχουν πάρει τέλος, περίπου 35.000 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται, επίσης, ότι με τη σημερινή απόφαση, δίνεται η δυνατότητα στην ΕΕ να παράσχει άμεση και αποτελεσματική στήριξη στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αναπτύσσεται με ταχύτητα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου δείχνει ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η ολλανδική Προεδρία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι τα απαραίτητα κονδύλια της ΕΕ θα κινητοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Μπερτ Κέντερς, υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου.

Η βοήθεια που θα παρασχεθεί στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού έκτακτης στήριξης, περιλαμβάνει τροφή, στέγη, νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και θα παραδίδεται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οργανισμούς-εταίρους που επιλέγονται από την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές.

Η σημερινή απόφαση έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη από την επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των χωρών μελών της ΕΕ στις 9 Μαρτίου.

 

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;