pellatv
Live

Σκοπιανοί αστυνομικοί κακοποιούν πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα

Κακοποίηση των προσφύγων που περνούν τα σύνορα από αστυνομικούς και στρατιωτικούς της ΠΓΔΜ καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου.

«Είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή η συντονίστρια των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη, Κορίνα Κανίστρα, κάνοντας λόγο για βαριές κακώσεις προσφύγων, κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Αυτό αφορούσε αρχικά Μαροκινούς και Αλγερινούς που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και ήταν παράνομοι, τώρα έχει αρχίσει να αφορά ακόμα και Ιρανούς, Ιρακινούς που είναι νόμιμοι και έχουν χαρτιά και θεωρούν ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστά από την απέναντι πλευρά», εξήγησε.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά την περίπτωση ενός 18χρονου Ιρανού, ο οποίος υπέστη πολύ βαριές κακώσεις. «Είχε περάσει τα σύνορα και θεώρησαν οι αρχές εκεί ότι τα χαρτιά του ήταν πλαστά και δεν τα δέχθηκαν», κακοποιώντας τον και στέλνοντάς τον πίσω, δήλωσε η συντονίστρια των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη.

Σε ό,τι αφορά τον απέραντο καταυλισμό που έχει στηθεί και εξαπλώνεται συνεχώς στην Ειδομένη, η κ. Κανίστρα σημείωσε, επικαλούμενη στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, ότι πρόκειται για 12 με 13 χιλιάδες κόσμο, ο οποίος αυξάνεται καθημερινά κατά 500 με 800 άτομα.

Περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζουν, ανέφερε ότι δεν έχουν όλοι σκηνές και ότι είναι πολλοί που μένουν το βράδυ έξω.

Για τις συνθήκες υγιεινής εξήγησε ότι «ο καταυλισμός είχε φτιαχτεί για 2.000 ανθρώπους, έχει βελτιωθεί, έχει αρκετές τουαλέτες, αρκετά ντους, ζεστό νερό, αλλά φυσικά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για 13.000 άτομα». «Αν συνεχίζει ο κόσμος να λιμνάζει εκεί, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγμα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «θα αλλάξει το προφίλ των ασθενών, των ασθενειών».

Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:35 - ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

10:31 - ΕΔΕΣΣΑ: 2η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

10:27 - ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ -ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

10:24 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη με τον Πρέσβη του Κράτους του Κατάρ

10:21 - Επιπρόσθετες εργασίες αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

23:38 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ-2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας