pellatv
Live

Περιστέρια μετρούν… την ατμοσφαιρική ρύπανση

Μία νέα startup φιλοδοξεί να δίνει σε πραγματικό χρόνο και κατά παραγγελία μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας μία ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων περιστεριών.

Η εταιρεία η οποία ονομάζεται Pigeon Air Patrol (σ.σ Αεροπορική μονάδα περιστέρι) διαθέτει σήμερα περίπου 10 πουλιά τα οποία έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση και είναι εφοδιασμένα με ένα σύστημα gps το οποίο καταγράφει τη διαδρομή τους αλλά και έναν αισθητήρα μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στην ουσία όποιος επιθυμεί να μετρηθούν τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του απλά στέλνει ένα tweet στο @PigeonAir και οι εκπρόσωποι της εταιρείας επικοινωνούν μαζί του.

Εάν η περιοχή επιλεχθεί για μέτρηση η ομάδα φθάνει στο σημείο με τα εκπαιδευμένα περιστέρια στα οποία τοποθετεί τον αισθητήρα και το Gps και μετά από λίγα λεπτά ο χρήστης έχει αναλυτικά δεδομένα για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή του. Σημειώνεται πως στο σημείο που τα συμπαθή πτηνά εκτελούν τις «αναγνωριστικές» τους πτήσεις υπάρχει πάντοτε ειδικός γιατρός προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των ζώων.

Το συγκεκριμένο project βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης με την εταιρεία να αναζητά ακόμη κεφάλαια τουλάχιστον 10.000 λιρών μέσω της διαδικασίας του crowdsfunding ώστε να αποκτήσει και νομική υπόσταση.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα