pellatv
Live

Μουζάλας: Μετά την Ειδομένη θα εκκενωθεί το Ελληνικό

Μετά την εκκένωση της Ειδομένης, προτεραιότητα έχει το Ελληνικό, δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, διαβεβαίωση ωστόσο που αμφισβήτησε εντόνως ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως ο υπουργός δεν δίνει και πάλι σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ και παλαιότερα είχε δεσμευτεί ότι αυτό θα συνέβαινε μέχρι τον Μάρτιο.

«Τελειώνουμε σήμερα με την εκκένωση της Ειδομένης και αμέσως μετά προτεραιότητα έχει το Ελληνικό. Δεν μπορώ να σας πω χρονικά σε πόσες ημέρες θα αδειάσει το Ελληνικό, αλλά δεν θα "γεμίσει" το καλοκαίρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε «ελεγχόμενη» την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, στην οποία φιλοξενούνται 3.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτοχρόνως, ενημέρωσε τη Βουλή ότι χτίζονται νέοι χώροι για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών εντός της Αττικής.

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι ιδίως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση εκεί, έχει πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, δεδομένου ότι έχουν μεταφερθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες εκεί, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που είχε δεσμευτεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά που κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακραίες καταστάσεις. Για τις αναφορές του αυτές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επικαλέστηκε σχετικές επιστολές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των δημάρχων των όμορων περιοχών και της επικεφαλής της Ελληνικό ΑΕ. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Μουζάλας είχε στο παρελθόν δεσμευτεί για εκκένωση του Ελληνικού, τον περασμένο Μάρτιο.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:25 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κατερίνη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

18:16 - Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:12 - Η Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

16:02 - ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

15:56 - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΡΑΜΑ – Ημερίδα – Δευτέρα 26 Γενάρη στις 5:30μ.μ.

15:48 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Φινλανδία

15:43 - ERASMUS+1ου ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

13:08 - «Η Ποίηση στα Χρόνια της Σιωπής, 1967–1974 – Η Επίδραση του Γιώργου Σεφέρη»

15:20 - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

15:13 - Από την ποίηση στη μουσική… Ένα δίκτυο έμπνευσης με γέφυρα τον Ντεμπυσύ