pellatv
Live

Ξεκίνησε το Μέτρο Ελεγχόμενης

Περισσότερο προσεκτικοί θα πρέπει πλέον αν είναι οι οδηγοί που σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών. Κι αυτό γιατί από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη ξεκίνησε η εφαρμογή του Μέτρου Ελεγχόμενης Στάθμευσης.
Συγκεκριμένα τα οχήματα πλέον επιτρέπεται να σταθμεύουν στους δρόμους που εντάσσονται στο Σύστημα και έχουν ήδη διαγραμμιστεί, με την προϋπόθεση να έχουν πληρώσει την αντίστοιχη κάρτα Στάθμευσης σε ημέρες και ώρες που αναφέρονται στις αντίστοιχες Πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό.
Ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Μέτρου η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που αντίκριζαν οι πολίτες μέχρι σήμερα και αυτό γιατί υπήρχαν αρκετές θέσεις κενές για όσους θα ήθελαν να σταθμεύσουν στο κέντρο. Σίγουρα καλύτερη ήταν και η εικόνα στους χώρους των Στάσεων των Αστικών Λεωφορείων και των χώρων φορτοεκφόρτωσης των φορτηγών που κάνουν διανομές εμπορευμάτων στην πόλη και ειδικότερα στην αγορά.
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του δήμου Γιαννιτσών Δημήτρης Παπαδημητρίου καλεί του φίλους οδηγούς, να τηρούν το Μέτρο και να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της πόλης και παράλληλα στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι ωφέλειες από την εφαρμογή του Μέτρου θα είναι άμεσες και μακροπρόθεσμες τόσο για τον εμπορικό κόσμο αλλά κυρίως για όλους όσους κινούνται με οχήματα η πεζοί σε αυτό.
Όσον αφορά τα πρόστιμο αυτό ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ενώ σε περίπτωση εξόφλησής εντός δέκα ημερών μειώνεται στο μισό δηλαδή 10 ευρώ. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στα σημεία στάσης των αστικών λεωφορείων και στα σημεία φορτοεκφόρτωσης των μεταφορέων και αυτό γιατί το πρόστιμο είναι πολύ υψηλό.
Ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Μέτρου η Δημοτική Αστυνομία έκανε τους προβλεπόμενους ελέγχους ωστόσο απέφευγε να επιβάλλει πρόστιμα και έκανε συστάσεις στους παραβάτες να είναι στο μέλλον περισσότερο προσεκτικοί.

Αναλυτικά οι οδοί στις οποίες ισχύει το Μέτρο είναι οι εξής:
1. Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου και στις δύο πλευρές, από την πλατεία Γκόνου Γιώτα έως τη συμβολή της με τις οδούς Δημητρίου Στάμκου και Κουγιουμτζίδη (βόρεια είσοδο του πεζόδρομου).
2. Οδός Δημητρίου Στάμκου από τη δεξιά πλευρά, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή με την οδό Βελίκα Ρώμα.
3. Οδός Βελίκα Ρώμα και στις δύο πλευρές, από την πλατεία Γκόνου Γιώτα έως τη συμβολή της με την οδό Καψαμπέλη.
4. Οδός 20ης Οκτωβρίου και τις δύο πλευρές, από την πλατεία Γκόνου Γιώτα έως τη συμβολή της με τις οδούς Καστρέτσου και Νικηφόρου.
5. Οδός Αποστόλου Λουκά και στις δύο πλευρές, από την οδό Μπάφρας έως τη συμβολή της με την οδό Δημητρίου Στάμκου.
6. Οδός Πλαστήρα από την αριστερή πλευρά, από την οδό Κουγιουμτζίδη έως τη συμβολή της με την οδό Δ.& Μ. Παπαδοπούλου.
7. Οδός Αρβανίτη από την αριστερή πλευρά, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Μαδύτου.

Τα ωράριο της ελεγχόμενης Στάθμευσης έχει ως εξής:
Δευτέρα: 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. Απόγευμα ελεύθερα
Τρίτη : 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.
Τετάρτη: 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. Απόγευμα ελεύθερα
Πέμπτη: 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.
Παρασκευή: 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.
Σάββατο: 8:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ.
Τις Κυριακές και Αργίες το Μέτρο Ελεγχόμενης Στάθμευσης δεν ισχύει.

Κόστος Κάρτας
Η τιμή της ωριαίας Κάρτας Στάθμευσης ορίστηκε στα 0,50 λεπτά, ενώ οι οδηγοί μπορούν να τις προμηθευτούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Γιαννιτσών (1ος όροφος Δημαρχείο), τα περίπτερα και τα συμβεβλημένα καταστήματα.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ