pellatv
Live

“Έδαφος για ευρεία πλειοψηφία για τον εκλογικό νόμο”

Με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές του Πρωθυπουργού με τους Αρχηγούς των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, με αντικείμενο το Νέο Εκλογικό Νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ αύριο συναντά τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, με την ολοκλήρωση, αύριο, αυτού του κύκλου διερευνητικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, η Κυβέρνηση θα κάνει συνολική εκτίμηση ως προς τη δυναμική της πρότασης για απλή αναλογική και εν συνεχεία η Κεντρική Επιτροπή (που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο) θα εισηγηθεί την πρόταση του Κόμματος προς τα υπόλοιπα Κόμματα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι, οι συνομιλίες που γίνονται μεταξύ του Πρωθυπουργού και των Πολιτικών Αρχηγών είναι ειλικρινείς και πως, παρά τις διαφωνίες, που έχουν εκφραστεί από τις συναντήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (με ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κ.Κ.Ε.), ως προς παραμέτρους της απλής αναλογικής, παρατηρούνται και συγκλίσεις.

Πάνω σε αυτή τη βάση και από τη στιγμή που θα αποκρυσταλλωθεί και θα παρουσιαστεί η πρόταση της Κυβέρνησης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διαμορφώνεται ένα έδαφος, ώστε να υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται, ώστε το νέο εκλογικό σύστημα να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Οι συγκλίσεις που έχουν παρατηρηθεί, ήδη, αφορούν ιδιαίτερα το θέμα της κατάργησης ή μιας σημαντικής μείωσης του μπόνους εδρών και τη θεσμοθέτηση δικαιώματος ψήφου από τα 17.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:23 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σε ζωντανή μετάδοση η δημόσια παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής ανάπτυξης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Youtube Live Link)

14:21 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον απερχόμενο Πρέσβυ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

14:20 - Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στη 2η Συνάντηση Ολομέλειας του έργου “XGain” για την ψηφιακή συνδεσιμότητα των ευρωπαϊκών αγροτικών περιοχών

14:17 - Γ. Καρασμάνης «Λευκός καπνός» για μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

14:11 - Συνάντηση Λάκη Βασιλείαδη με Υπουργό Παιδείας: Μετεγγραφές τρίτεκνων και πολυτέκνων, Κενά εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, δημιουργία Campus Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Πέλλα

14:08 - To Σάββατο 19 Οκτωβρίου η 8η Γιορτή Κάστανου στη Σκοτίνα

14:01 - ΜΗΜΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 112 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

11:19 - Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:14 - Λιτόχωρο: Κλειστό τμήμα δρόμου λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ στις 17-19 Οκτωβρίου (08:00-14:00)

11:12 - VEGORITIDA APPLE FESTIVAL – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ