pellatv
Live

Φωνές ΣΕΒΕ προς την κυβέρνηση: Ζητά να προστατευθεί το ΑΠΘ

Να προχωρήσουν "σε όλες τις απαραίτητες και αυτοδικαίως επιβαλλόμενες ενέργειες για την προστασία του ΑΠΘ" σε συνεργασία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και τις Αρχές, ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Ο ΣΕΒΕ απέστειλε επιστολή με αφορμή την αυθαίρετη -όπως υπογραμμίζει- διοργάνωση της κατασκήνωσης "No Border Camp" στην πανεπιστημιούπολη.

Ζητά λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των σημερινών επιπτώσεων (παρεμπόδιση λειτουργίας του πανεπιστημίου, υλικές φθορές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, αμαύρωση δημόσιας εικόνας του ΑΠΘ) και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

"Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της καλής εικόνας του ΑΠΘ [...] είναι με κάθε τρόπο αναγκαία και επιβεβλημένη. Πρόσφατη μάλιστα έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι νέοι επιστήμονες και μηχανικοί που παράγουν για λογαριασμό των χωρών που τους φιλοξενούν περίπου 13 δισ. ευρώ το χρόνο [...] Ενέργειες όπως το "No border camp", απαξιώνουν την εικόνα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μας στα μάτια των νεαρών επιστημόνων, επιτείνουν την τάση φυγής τους και καθιστούν την επιστροφή τους στη χώρα λιγότερο ελκυστική" υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ στην επιστολή που απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και τους υπουργούς Παιδείας, Νίκο Φίλη και Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

 

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»