pellatv
Live

Το θέατρο της αρχαίας Μίεζας και Μακεδονικοί Τάφοι των Λευκαδίων ανοίγουν για το κοινό

Από σήμερα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται  με δωρεάν είσοδο και σε εκτενές ωράριο λειτουργίας ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής της Νάουσας.

Οι Μακεδονικοί Τάφοι της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα Λευκάδια, δυο από τα λαμπρότερα και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας Μίεζας, καθώς και το αρχαίο θέατρο της πόλης, έπειτα από την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του, θα είναι ανοιχτά για το κοινό από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 ως τις 18:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό και το σπάνιο ζωγραφικό διάκοσμο του Τάφου της Κρίσεως, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και του Τάφου των Ανθεμίων (α’ μισό 3ου αι. π.Χ.), καθώς και το αποκατεστημένο πλέον αρχαίο θέατρο, και να πάρει μια γεύση της πόλης που υπήρξε η αρχαία Μίεζα στα χρόνια των Μακεδόνων βασιλέων, όταν ο Αριστοτέλης δίδασκε εδώ, στη Σχολή του, «τον ηθικόν και πολιτικόν λόγον» στους νεαρούς Μακεδόνες ευγενείς και στον ίδιο τον Αλέξανδρο.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας