pellatv
Live

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο Taxis

Άρχισε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Αυγούστου 2016 η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, με την πληρωμή του φόρου των ακινήτων να καταβάλλεται σε πέντε δόσεις. Μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας όλα τα εκκαθαριστικά ήταν στο TAXIS με αποτέλεσμα όποιος ήθελε να δει το ποσό που θα πληρώσει θα μπει στο λογαριασμό του.

Για να δείτε τον ΕΝΦΙΑ του 2016 θα πρέπει να μπείτε στην εφαρμογή Περιουσιολόγιο - Ε9, να βάλετε χρονολογία 2016 και τότε θα εμφανιστεί ένα pdf με τις δόσεις του φόρου ακινήτων. Μπορείτε να τυπώσετε ή να αποθηκεύεσετε το αρχείο.

Η συνολική είσπραξη θα πρέπει να φθάσει στα 2,65 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή και πέρυσι. Η βεβαίωση επίσης του φόρου παραμένει στα 3,4 δισ. ευρώ ή στο 1,9% του ΑΕΠ.

Περίπου 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν από 10 έως 50 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, άλλες 270.000 ποσό πάνω από 50 ευρώ και 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω.

Περίπου 60.000 είναι τα ξενοίκιαστα ακίνητα τα οποία φέτος δεν θα έχουν την έκπτωση του 20% ενώ οικόπεδα και οικοδομές που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης και αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα θα έχουν επιβάρυνση έως 25%.

Επίσης, ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, υπάγονται πλέον στον συμπληρωματικό φόρο με αύξηση συντελεστών.

Στις επιχειρήσεις αυξάνεται ο συμπληρωματικός φόρος ενώ καταργείται και η απαλλαγή για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα.

Συνολικά, 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο από πέρυσι γιατί ήταν στα όρια των κλιμακίων του βασικού φόρου και επειδή μειώθηκαν οι τιμές ζώνης είχαν όφελος.

Έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τον φόρο του 2017, με την είσπραξη να αναμένεται να είναι η ίδια (2,65 δισ. ευρώ) και το υπουργείο των Οικονομικών να αναζητά τρόπους για να διαμοιραστούν καλύτερα τα βάρη. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι του χρόνου τα αγροτεμάχια θα έχουν μεγαλύτερες επιβαρύνσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».