pellatv
Live

Βορειοκορεάτης στρατιώτης λιποτάκτησε στο νότο -Διέσχισε πεζός τα σύνορα

Ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης λιποτάκτησε σήμερα στη Νότια Κορέα, διασχίζοντας πεζός την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, έναν από τους πιο ισχυρά φρουρούμενους τομείς παγκοσμίως, που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ βορρά και νότου, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

Ο άνδρας διέσχισε την ναρκοθετημένη περιοχή στην κεντροανατολική πλευρά της γύρω στις 22.00 τοπική ώρα Τετάρτης (04.00 ώρα Ελλάδας σήμερα). Ο στρατιώτης ήταν άοπλος. Δεν ερρίφθη κανένα πυρ. "Συνελήφθη και ανακρίνεται", διευκρίνισε το γενικό επιτελείο.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο στρατιώτες να διακινδυνεύουν να διασχίσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, τελευταίο σύνορο του ψυχρού πολέμου που είναι γεμάτο από νάρκες, περιφράσσεται από ψηλά συρματοπλέγματα και φυλάσσεται από δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές του.

Η τελευταία γνωστή λιποταξία αυτού του είδους έγινε τον Ιούνιο του 2015, όταν ένας νεαρός βορειοκορεάτης στρατιώτης παραδόθηκε στις νοτιοκορεατικές δυνάμεις στο Χουατσεον, βορειοανατολικά της Σεούλ.

Το σύνορο μήκους 248 χλμ., που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο, ορίστηκε στο τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-1953).

Κατά μέσο όρο 1.000 Βορειοκορεάτες διαφεύγουν από τη χώρα τους κάθε χρόνο, οι περισσότεροι διασχίζοντας τα σύνορα με την Κίνα --τα οποία είναι περισσότερο διαπερατά, πριν φθάσουν στη Νότια Κορέα μέσω νοτιοανατολικής Ασίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο νοτιοκορεατικός στρατός σκότωσε έναν 47χρονο Νοτιοκορεάτη που προσπαθούσε παράνομα να περάσει στο βορρά διασχίζοντας τον ποταμό Ιμτζίν ο οποίος αποτελεί σε ορισμένα σημεία του το δυτικό σύνορο μετά της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27