pellatv
Live

Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 5 Ιουνίου

Συγκαλείται την Πέμπτη, 27 Μαΐου, η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν τα συνδικάτα, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που προωθούνται στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Τα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Ιουνίου, πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, «για τα άδικα και σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, η ολομέλεια της διοίκησης θα συζητήσει όλα τα παραπάνω σοβαρά και κρίσιμα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και θα αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

- «Για την ΕΓΣΣΕ κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο, ιδιαίτερα στις σημερινές ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που τα εισοδήματα μειώνονται, ενώ οι τιμές καλπάζουν, να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις θέσεις εργασίας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει:.

- «Οι προτάσεις και οι 'απαιτήσεις' της 'τρόικας', που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, είναι παντελώς απαράδεκτες και καταδικαστέες. Είναι βασισμένες στην ίδια αδιέξοδη λογική συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων, χωρίς να εξασφαλίζουν βιώσιμη και αποτελεσματική προοπτική για το ασφαλιστικό σύστημα».

- «Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και στα 'θέματα' που ζητά συνάντηση και 'διαπραγμάτευση' ο υπουργός Εργασίας, απορρίπτονται, στο σύνολο τους, ως τα πλέον ακραία, αντεργατικά μέτρα, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση, εκτός του ότι, με αυτή την επιστολή, παρεμβαίνει και καταργεί τον ίδιο το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων», τονίζει. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:25 - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

10:05 - Συγχαρητήρια Δημάρχου Πέλλας και Γεν. Γραμματέα για την εκλογή του νέου Προέδρου στην Πανελλήνια Ένωση Γ.Γ.

09:55 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

09:34 - Συγχαρητήρια Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στους κορυφαίους αθλητές – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024

09:31 - Ωράριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας

10:21 - Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος»- 4ήμερη εκδρομή στην Αλβανία 10-11-12-13 Οκτωβρίου 2024

09:17 - Λάκης Βασιλειάδης: Στα Άγονα και το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, Άρνισσας & Σκύδρας

09:12 - ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

09:09 - Ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια μοίρασαν αστυνομικοί στους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας

15:24 - Λάκης Βασιλειάδης: Αγιασμός για την Νέα Σχολική Χρονιά