pellatv
Live

Γεμίζουν τα χιονοδρομικά της βόρειας Ελλάδας ενόψει της Πρωτοχρονιά

Με χιόνι τεχνητό ή και μεταφερμένο από άλλα σημεία των βουνών λειτούργησαν φέτος τα Χριστούγεννα κάποιες από τις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αρκετή και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία πολύ υψηλές, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν φέτος την απαιτούμενη χιονόπτωση. Ακόμη υψηλότερες πληρότητες αναμένονται κατά την Πρωτοχρονιά και ήδη από σήμερα, σε κάποιες περιοχές, είναι πλέον δύσκολο να βρει κάποιος δωμάτιο για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, με χιόνι που μεταφέρθηκε από άλλα σημεία του βουνού λειτούργησε η πίστα για αρχάριους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό της Δράμας, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9 FM, o διευθυντής του Κέντρου, Αλέξανδρος Νουλίκας. «Τα Χριστούγεννα είχε αρκετή κίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας. Χιόνι για χιονοδρομία δεν έχουμε, όμως κουβαλήσαμε χιόνι από σημεία του βουνού που είχαν και καταφέραμε να ανοίξουμε μια πίστα αρχαρίων με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό γίνεται με φορτωτές και φορτηγά, ουσιαστικά μεταφέρουμε το χιόνι στο Χιονοδρομικό και το χιόνι συντηρείται καθώς οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές». Κατά τον ίδιο, «η πληρότητα ήταν σε υψηλά επίπεδα, άγγιξε περίπου το 90% στα ξενοδοχεία, διότι πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν τη διαμονή τους στην περιοχή, με την επίσκεψη τους στην Ονειρούπολη». Υψηλά ποσοστά πληρότητας, δίχως όμως πολύ χιόνι, είχε τα Χριστούγεννα και το χιονοδρομικό κέντρο του νομού Πέλλας, σύμφωνα με τον Θάνο Παναγιωτόπουλο, διευθυντή του Χιονοδρομικού Βόρας – Καϊμακτσαλάν, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM επισήμανε:
«Κίνηση από επισκέπτες είχαμε μεγάλη, ωστόσο δεν είχαμε πολλούς χιονοδρόμους. Έχουμε όμως το ευτύχημα εμείς, να έχουμε έναν μηχανισμό τεχνητής χιόνωσης, ο οποίος μας έχει δώσει τη δυνατότητα ν' ανοίξουμε το Χιονοδρομικό. Λειτουργεί μια πιστά 700΄μέτρων με ύψος χιονιού στους 80 πόντους. Σε λειτουργία είναι ακόμη δύο baby lift και έχει διαμορφωθεί και ένας χώρος για έλκηθρα προκειμένου να παίζουν οι μικροί μας επισκέπτες». Ο κ . Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη διαδικασία μεταφοράς χιονιού, την οποία υιοθέτησαν κατά την περσινή χιονοδρομική περίοδο. «Την περσινή χρόνια, μεταφέραμε και εμείς χιόνι από άλλες περιοχές προς το χιονοδρομικό μας κέντρο, είναι μια διαδικασία που την κάνουμε όταν δεν έχει χιονίσει αρκετά. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ποσό δύσκολο είναι να λειτουργήσει ένα χιονοδρομικό κέντρο, θέλει μεγάλη οργάνωση και μεθοδολογία».
Όπως τόνισε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Βόρας – Καϊμακτσαλάν, την Πρωτοχρονιά, η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το 100%, γι ΄αυτό και οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες. «Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Αγίου Αθανασίου αλλά και στα Λουτρά Πόζαρ άγγιξε το 90%. Μπορεί κάποιος να πάει σε υπέροχα πανέμορφα μέρη σε μικρό χρονικό διάστημα. Η περιοχή του Παλιού Αγίου Αθανασίου, Έδεσσας, Λουτρών Πόζαρ και Χιονοδρομικού είναι ένα υπέροχο τουριστικό τετράγωνο. Για την Πρωτοχρονιά, νομίζω ότι δύσκολα μπορεί κάποιος πλέον να βρει διαθέσιμο δωμάτιο, η πληρότητα αγγίζει το 100%. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, ξεκινάνε από 80-90 ευρώ, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση».

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες