pellatv
Live

ΕΛΓΑ: Οι αγρότες να δηλώσουν άμεσα τις ζημιές από την κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημίες από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς δίνει ο ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποτίμησή τους.

Ειδικότερα, όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και έχουν υποστεί ζημιές στο ζωικό κεφάλαιό τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το αρμόδιο για την περιοχή τους Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ή τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους.

Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και τη Δήλωση Εκτροφής 2016.

Όσοι έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική παραγωγή θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Καλλιέργειας 2016.

Όσον αφορά στις ζημιές που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, αλλά μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, θα πρέπει:
α) για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (π.χ. θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις) και στον εξοπλισμό αυτών (π.χ. εξοπλισμός θερμοκηπίων, αρδευτικά συστήματα), στο ζωικό κεφάλαιο (χοίροι, πτηνά), καθώς και σε αποθηκευμένα προϊόντα και ζωοτροφές, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Δήμου τους και να υποβάλουν, σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης. β) για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο πολυετών καλλιεργειών δεν θα υποβληθούν Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Τέλος στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός σημειώνει ότι «σκοπός και στόχος του ΕΛΓΑ είναι να διενεργηθούν οι εξατομικευμένες πραγματογνωμοσύνες στις περιπτώσεις ζημιών που χρήζουν άμεσης εκτίμησης το συντομότερο δυνατό και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:48 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις άδικες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών

10:45 - Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στον δρόμο Κασσάνδρειας – Κρυοπηγής στο πλαίσιο του έργου αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Κασσάνδρας

10:44 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό αύριο Τρίτη 22 Ιουλίου ένα τμήμα της επαρχιακής οδού στην Καρίτσα λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου άρδευσης

10:43 - Λάκης Βασιλειάδης: Οριοθετήθηκαν οι περιοχές της ΠΕ Πέλλας για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν (Αλμωπία, Σκύδρα, Αραβησσός)

10:39 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος στην Πέλλα ξεκινάει με την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών»

10:31 - Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show” στη Νέα Υόρκη

10:28 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η Ελλάδα δεν ξεχνά – τίποτα δεν ξεχνιέται.

10:25 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλιματιζόμενοι χώροι ανοιχτοί στο κοινό τις ημέρες του καύσωνα – Οδηγίες πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών

10:16 - Επίσκεψη του Δημάρχου Πέλλας στην Κοινότητα Αθύρων – Παρακολούθηση εργασιών και καταγραφή προβλημάτων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου