pellatv
Live

Την αντίθεσή τους στο μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος

 εξέφρασαν με δυναμικό τρόπο εκατοντάδες καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του "Συλλόγου Εστιατόρων Καφετεριών και Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης" ζητούν, όπως και οι συνάδελφοί τους σε κάθε γωνιά της χώρας, την άμεση ανάκληση του μέτρου, που με μαθηματική ακρίβεια τους οδηγεί -όπως ισχυρίζονται- στην οικονομική καταστροφή και το λουκέτο.
Κάθε μέρα που περνά τα άδεια τραπεζάκια πολλαπλασιάζονται στα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα κλαμπ της Θεσσαλονίκης. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε καταστροφικό συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην απόγνωση του ιδιοκτήτες 1.700, περίπου, καταστημάτων, στα οποία απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Οι επαγγελματίες του κλάδου πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας στο yacht club δίπλα στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" και αποφάσισαν ομόφωνα της συνέχιση και την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων. "Μέχρι σήμερα, η πτώση της πελατείας στα καταστήματα μας μειώθηκε κατά 25% και αυτό είναι μόνον η αρχή", είπε στη "Μ" ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Γκόφας και πρόσθεσε ότι "με την πάροδο του χρόνου το ποσοστό θα φτάσει στο 50%. Αυτό, άλλωστε, συνέβη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες εφαρμόστηκε το ίδιο μέτρο".

Τα αιτήματα
Οι θεσσαλονικείς καταστηματάρχες είναι συνεχώς σε επαφή με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους και θιγόμενους συνδικαλιστικούς φορείς, πραγματοποιώντας κοινές δράσεις. Τα βασικά τους αιτήματα συνοψίζονται ως εξής:
- Η πολιτεία θα πρέπει όχι μόνο να προστατεύσει τα δικαιώματα των μη καπνιστών, αλλά είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει και το δικαίωμα στην επιλογή αυτών που επιθυμούν το κάπνισμα.
- Διαχωρισμός καταστημάτων: Οι αγορανομικοί υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να επιλέγουν αν η επιχείρηση θα απευθύνεται (με σχετική σήμανση) σε καπνιστές ή μη καπνιστές.
- Επειδή οι χώροι εστίασης και διασκέδασης δεν αποτελούν υπηρεσίες ελέγχου και επιβολής νομοθετικών διατάξεων στους πολίτες, δεν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις στην επιχείρηση εάν πελάτες ανάψουν τσιγάρο, αδιαφορώντας για τις σχετικές σημάνσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ίδιο σημείο.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025