pellatv
Live

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Nicolic στο προεδρικό Μέγαρο Βελιγραδίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Tomislav Nicolić, συμβούλους του και Σέρβους αξιωματούχους είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Προεδρικό Μέγαρο του Βελιγραδίου.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την επίσκεψη του κ. Nicolić στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά και της παρουσίας του Περιφερειάρχη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου «ITTFA», όπου συμμετέχει και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με δικό της εκθεσιακό χώρο.
 
Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς οι κ.κ. Nicolić και Τζιτζικώστας έχουν καλλιεργήσει προσωπικές σχέσεις και έχουν αναπτύξει ένα δίαυλο επικοινωνίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού, υποδομών και διευρωπαϊκών δικτύων, ενώ οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για πολιτικά και εθνικά θέματα.
 
«Είχα γι’ ακόμη μια φορά τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Tomislav Nicolić και συνεργάτες του και να συζητήσουμε την πορεία της συνεργασίας μας σε μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαμε εξετάσει σε πρώτη φάση κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση αυτών των συνεργασιών. Οι λαοί μας έχουν κοινές αξίες, κοινά ιστορικά στοιχεία, κοινή θρησκευτική πίστη κι όλα αυτά μας ενώνουν και αποτελούν το θεμέλιο για συμπόρευση σε μια σειρά από τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Επισήμανα στον Πρόεδρο το σημαντικό τουριστικό ρεύμα που δέχεται η Κεντρική Μακεδονία από τη Σερβία, καθώς οι Σέρβοι τουρίστες στην Κεντρική Μακεδονία πέρσι ξεπέρασαν τους 800.000 και φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός. Παράλληλα, Κεντρική Μακεδονία και Βελιγράδι μπορούν να υποστηρίξουν ένα κοινό τουριστικό πακέτο με αμοιβαία οφέλη και με την κινητοποίηση όλων των τουριστικών φορέων των δυο περιοχών να αποκτήσει αυτό το πακέτο ισχυρή δυναμική. Επίσης, τόνισα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως Περιφέρεια για την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στις δυο χώρες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη θεαματική παράσταση ‘Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη’, που ανεβάσαμε σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου τον προηγούμενο Νοέμβριο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία ενός ισχυρού διμερούς συμβατικού πλαισίου, που περιλαμβάνει στενή συνεργασία σε τομείς όπως η παιδεία, η έρευνα και τεχνολογία, η καινοτομία, η τουριστική ανάπτυξη, οι διεθνείς μεταφορές, η οικονομία. Άλλωστε, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Σερβία και η Κεντρική Μακεδονία είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
 
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
 

Displaying 170223-Nicolic3.JPG

Displaying 170223-Nicolic4.jpg

Displaying 170223-Nicolic5.jpg

Displaying 170223-Nicolic7.jpg

 
 

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών

14:24 - Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

19:34 - ΕΓΓΡΑΦΕΣ (1-6/9) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

19:32 - Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την εκδημία του π. Ιωάννη Τσαρούχα

19:28 - Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το νέο διδακτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων

19:26 - ΕΔΕΣΣΑ ΤΟ KΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ θεατρική παράσταση Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

19:22 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ

10:55 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου πραγματοποίησε περιοδεία στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα.

10:52 - Ανακοίνωση: Κανονικά, βάσει προγράμματος, η αποκομιδή απορριμμάτων την Παρασκευή 15 Αυγούστου