pellatv
Live

Ο πίνακας με το τρίτο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη [εικόνα]

Ο πίνακας του διάσημου αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ «Κήπος με τα λουλούδια»  πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby's στο Λονδίνο έναντι 59 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ποσό ρεκόρ, καθώς είναι το τρίτο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί ποτέ για αγορά πίνακα ζωγραφικής σε δημοπρασία στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος Sotheby's.

Στον κατάλογο της δημοπρασίας, ο πίνακας Bauerngarten (Κήπος με τα λουλούδια) αναφέρεται ως ένας ξεχωριστός πίνακας της βιενέζικης Fin-de-si cle-art, δηλαδή ως ένα έργο τέχνης που σχετίζεται με την περίοδο του τέλους του 19ου αιώνα, παρότι το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1907.

Η δημοπρασία θεωρήθηκε σημαντική όχι μόνο επειδή παρουσιάσθηκαν στους επίδοξους αγοραστές, που συμμετείχαν σ αυτήν, έργα ιμπρεσιονιστών, καθώς και καλλιτεχνών που εκπροσωπούν τη μοντέρνα και σουρεαλιστική τάση στην τέχνη, αλλά και επειδή οι πωλήσεις ανήλθαν συνολικά σε 241 εκατομμύρια δολάρια, πόσο ρεκόρ για οποιαδήποτε δημοπρασία που έχει γίνει στο Λονδίνο το 2017.

Τα περισσότερα έργα εικάζεται ότι κατοχυρώθηκαν σε αγοραστές από την Ασία. Τα δύο έργα τέχνης που είχαν πουληθεί νωρίτερα έναντι μεγάλων ποσών σε δημοπρασία που έγινε στην Ευρώπη, ήταν το «Ο άνδρας που περπατάει» του Ελβετού γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι που πουλήθηκε έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 και του Φλαμανδού ζωγράφου Πωλ Ρούμπενς «Η Σφαγή των Αθώων» που πουλήθηκε έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων το 2002.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Οίκου Sotheby's στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Ο κήπος με τις ντομάτες» έναντι περίπου 21 εκατομμυρίων δολαρίων και ο πίνακας του βρετανού ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Αλφρεντ Σίσλευ «Χιόνι στο Λουβεσιέν» έναντι 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας