pellatv
Live

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν πολίτες στην Κάρτα του Πολίτη

στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που άνοιξε από την αρχή της εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι πήραν θέση εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σε θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο κατά της Κάρτας του Πολίτη, με πρωτοβουλία θρησκευτικών οργανώσεων. Μέχρι χτες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 25.700 ηλεκτρονικές υπογραφές. Η Ιερά Σύνοδος πάντως είχε κρατήσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το θέμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από συνάντηση των μελών της με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, είχε θέσει ορισμένες προϋποθέσεις, επισημαίνοντας ότι «η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) ζητά ρητώς η Κάρτα του Πολίτη «να μην περιέχει κατ' ουδέναν τρόπο εμφανή ή αφανή τον αριθμό 666» και «κατ' ουδέναν τρόπο δεν πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες». Πάντως, πηγές της Ιεράς Συνόδου κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς, όπως ανέφεραν, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δινόταν για διαβούλευση στις αρχές του 2011. Σε κάθε περίπτωση η ΔΙΣ μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου (ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης) θα έχει καταθέσει τις προτάσεις της και εξακολουθεί να συνιστά σε κλήρο, μοναχούς και πιστούς να περιμένουν την τελική θέση της. Στο χορό των δηλώσεων κατά της Κάρτας του Πολίτη που άνοιξαν διάφοροι ιεράρχες μπήκε και ο μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος είπε ότι «καλύτερα να πεθάνουμε από την πείνα» παρά να παραληφθεί η κάρτα. Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζουν και οι ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε ανακοίνωση του συνδέσμου τους εκτιμούν ότι θα παραβιαστούν κατάφωρα προσωπικά δεδομένα. Σειρά ερωτημάτων γύρω από την ασφάλεια αλλά και τις... θεολογικές προεκτάσεις (βλ. 666), θέτει εξάλλου με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτρης Τσελλεγίδης. «Ποια ακριβώς ασφάλεια θα παρέχει αυτή η Κάρτα του Πολίτη; Μήπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο συζητήθηκε η πρώτη φάση να είναι στην κάρτα και στο τελικό στάδιο να τίθεται στο χέρι και στο μέτωπο για μεγαλύτερη ασφάλεια;», ρωτά, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας τη βασική επιχειρηματολογία των αντιδρούντων χριστιανών περί του «χαράγματος» του Αντίχριστου.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27