pellatv
Live

Εργασίες στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και δημιουργία παιδικής χαράς στην Αριδαία

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη της Αριδαίας.

Ο λόγος για την αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή κοντά στο Δασάκι και η δημιουργία παιδικής χαράς, με στόχο την εκπαιδευτική αξιοποίησή του από τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας και παράλληλα τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής που θα αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση παιδικών χαρών με πρότυπα πολυπαιχνίδια, υπαίθρια σκακιέρα με γιγάντια πιόνια και γιγάντιο παιχνίδι τρίλιζα «ΣΚΟΡ 4», πολύπλευρες δραστηριότητες που οξύνουν το πνεύμα των παιδιών, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και καθιερώνουν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ως χώρο ψυχαγωγίας. Θα τοποθετηθούν καθιστικά, κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, διακοσμητικά φωτιστικά εναρμονισμένα με το περιβάλλον, θα διαμορφωθεί μικροκλίμα με τη φύτευση στον περιβάλλοντα χώρο αειθαλών, δέντρων και θάμνων, κάνοντας αυτόν ελκυστικό και για τους γονείς των παιδιών που θα προτιμούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τις ελεύθερες ώρες των παιδιών τους μετατρέποντας το σε έναν οργανισμό με έντονη κοινωνική δράση.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ήρθε η ώρα αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί και να δώσει νέες δυνατότητες στους κατοίκους της πόλης μας και κυρίως στους μικρούς μας φίλους που θα εντυπωσιαστούν από την ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που θα συναντούν εκεί και ταυτόχρονα τα σχολεία της περιοχής μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το Πάρκο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας που αφορά στην κυκλοφοριακή αγωγή, μέσα σε έναν χώρο ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:39 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη

12:36 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:34 - ΠΕΔΚΜ: Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

12:31 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου: Ανοίγει η πρόσκληση για χρηματοδότηση στους δήμους της ΠΕ Πέλλας – «Δράση περιβαλλοντικό ισοζύγιο»: «Περισσότεροι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στα Γιαννιτσά»

12:28 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

10:48 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις άδικες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών

10:45 - Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στον δρόμο Κασσάνδρειας – Κρυοπηγής στο πλαίσιο του έργου αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Κασσάνδρας

10:44 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό αύριο Τρίτη 22 Ιουλίου ένα τμήμα της επαρχιακής οδού στην Καρίτσα λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου άρδευσης

10:43 - Λάκης Βασιλειάδης: Οριοθετήθηκαν οι περιοχές της ΠΕ Πέλλας για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν (Αλμωπία, Σκύδρα, Αραβησσός)

10:39 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος στην Πέλλα ξεκινάει με την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών»