Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα» σχεδιάζει να υλοποιήσει με εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπαίδευσης το σεμινάριο που φέρει τον τίτλο «Αντιμετώπιση παιδικής επιθετικότητας στο Δημοτικό Σχολείο». Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στην ανησυχία που κατά καιρούς έχουν εκφράσει οι εκπαιδευτικοί για την εμφάνιση περιστατικών επιθετικότητας στα σχολεία τους και την αναγκαιότητα στήριξης τους για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 13 ωρών και οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:..
1η Συνάντηση:
Εισαγωγή στην ομάδα. Γνωριμία μελών – Κανόνες ομάδας – Διερεύνηση προσδοκιών
Διάρκεια 2 ώρες
2η Συνάντηση:
Τι είναι επιθετικότητα; Παράγοντες – Αίτια επιθετικής συμπεριφοράς.
Διάρκεια 2,5 ώρες.
3η Συνάντηση:
Επιθετικότητα των παιδιών στο χώρο του σχολείου και η αντιμετώπιση της.
Διάρκεια 2,5 ώρες. 4η, 5η Συνάντηση:
Πρακτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού αντιμετώπιση της παιδικής επιθετικότητας « Το σπίτι των παιδιών».
Διάρκεια 4 ώρες.
6η Συνάντηση:
Τελική αποτίμηση σεμιναρίου.
Διάρκεια 2 ώρες
Για την διεξαγωγή του σεμιναρίου:
Προϋπόθεση για την έναρξη διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι η δήλωση συμμετοχής 15 τουλάχιστον εκπαιδευτικών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονταιØ δεκτές τηλεφωνικά στο 23810 51174 ή με fax. στο 23810 51189 ή με email [email protected] έως τις 31 /1/2011 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο θαØ πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες και μέρες όπως αυτές θα οριστούν με την σύμφωνη γνώμη των μελών που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο και στο χώρο του Κέντρο πρόληψης ΟΡΑΜΑ στην Έδεσσα.
Οι εκπαιδευτικοί που θα ολοκληρώσουνØ την εκπαίδευση τους στο σεμινάριο θα παραλάβουν το εκπαιδευτικό υλικό «Το σπίτι των παιδιών». Επίσης όσοι εκπαιδευτικοί αποφασίσουν να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία τους θα έχουν την υποστήριξη των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης. Θα χορηγηθείØ βεβαίωση συμμετοχής με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Ανάλογη επιστολή θα αποσταλεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Ν. Πέλλας προκειμένου να ενημερωθούν και οι εκπαιδευτικοί του εκάστοτε Δημοτικού Σχολείου.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος
Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου, 2011