pellatv
Live

Ο Τούρκος Πρόξενος, Χουσεΐν Οζντεμίρ στα Γιαννιτσά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO Τα οθωμανικά μνημεία αναμένεται να αποτελέσουν το ισχυρότερο «όπλο» στη φαρέτρα των αυτοδιοικητικών αρχών της Βόρειας Ελλάδας, στην προσπάθεια που κάνουν να προσελκύσουν περισσότερους Τούρκους τουρίστες στην πόλη.
Η Επίσκεψη από τον Τούρκο πρόξενο, Χουσεΐν Οζντεμίρ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Γιαννιτσά, μπορεί να θεωρηθεί σημαντική από την άποψη ότι ανοίγονται δίοδοι επικοινωνίας. Ο δήμαρχος Πέλλας, Γ. Στάμκος ως οικοδεσπότης τον ξενάγησε στα οθωμανικά μνημεία της πόλης. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν το μαυσωλείο του Γαζί Εβρενός, το μαυσωλείο του Αχμέτ Μπέη Εβρενόσογλου, αλλά και τον Πύργο του Ρολογιού, που θεωρείται ο παλαιότερος σωζόμενος πύργος στην Ελλάδα.
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αύξηση στην προσέλευση των Τούρκων πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα και όπου υπάρχουν μνημεία, όπως η περιοχή των Γιαννιτσών και σύμφωνα με τον τούρκο πρόξενο, που μίλησε στην πέλλα τηλεόραση «η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία αποτελεί έναν από τους πολλούς στόχους του προξενείου.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27