pellatv
Live

Έργα αγροτικής οδοποιίας 6,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ενέκρινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Κονδύλια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο των 38 Δήμων της περιοχής, με κύριους ωφελούμενους τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, που αφορά στην υποβολή προτάσεων από όλους τους Δήμους για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων και γενικότερα την επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης στη γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του κόστους της μεταφοράς των προϊόντων, πιο εύκολη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Επίσης, η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κτλ.), η οποία θα συμβάλει με τη σειρά της στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα της περιοχής.

Σε όλα τα έργα αγροτικής οδοποιίας που θα υλοποιηθούν είναι υποχρεωτική η άσφαλτος – τσιμεντόστρωση και πρέπει να αφορούν σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, ενώ δε θα πρέπει να περιλαμβάνουν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης και δε θα αφορούν σε στήριξη δρόμων που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Η παρέμβαση είναι στοχευμένη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ οι δράσεις που θα προταθούν από τους Δήμους θα πρέπει να είναι συμβατές με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου