pellatv
Live

40 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη την Ελλάδα- Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς υπάρχει υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), 6 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που αναμένονται από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Επίσης, σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι, στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη. Παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 οχήματα ΟΤΑ και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, το Ωραίο Ηλείας και το Γεράκι Ηλείας.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Κρήτη, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθος.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».