pellatv
Live

ΟΑΕΔ: Μέσα στον Σεπτέμβριο η ειδική πλατφόρμα για τις εργατικές κατοικίες

Πριν το τέλος Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να δεχτεί τις αιτήσεις των οικιστών των εργατικών κατοικιών στο σύνολο της χώρας, για να αξιοποιηθούν οι ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας, μέσω υπουργικών αποφάσεων.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα αναπροσαρμόσουν τις οφειλές 36.000 οικιστών στο σύνολο της χώρας, και καλούνται όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση να κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε την Πέμπτη (7/9) η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Kαραμεσίνη, σε δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη, ενώ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε ενάμισι με δύο μήνες θα έχει προσδιοριστεί η οφειλή και οι οικιστές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους. "Ελπίζουμε σε πολύ λίγους μήνες να έχουμε δώσει και σε αυτούς τους ανθρώπους τις νέες τους οφειλές που έχουν γίνει μέσα από αυτή τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και νομίζω ότι θα ανακουφιστούν σε πρώτη φάση" σημείωσε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι σύντομα και η υπουργός θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα για δάνεια του πρώην ΟΕΚ ώστε να συμπληρωθεί όλο το φάσμα των ρυθμίσεων που προβλέπουν όλες τις παροχές του πρώην ΟΕΚ. "Έτσι στη στεγαστική πολιτική απέναντι στα εργατικά στρώματα θα συμπληρωθούν οι διευκολύνσεις που γίνονται για να έχουμε μια κοινωνική πολιτική που είναι συνεπής με την κυβερνητική πολιτική" πρόσθεσε

Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ