pellatv
Live

Διεθνοποίηση και ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου – τα δύο στοιχήματα της ΔΕΘ του μέλλοντος

 

 

Πρόταση προς την Κίνα για τη συνδιοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, σε τακτά χρονικά διαστήματα, εκθέσεων κινεζικών προϊόντων, που θα αφορούν όχι μόνο στην ελληνική, αλλά σε μία ευρύτερη αγορά, αυτή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, απηύθυνε από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. «Στόχος μας είναι να γίνει η ΔΕΘ-Helexpo ο σημαντικότερος εκθεσιακός παίκτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Θεσσαλονίκη ένα εκθεσιακό hub που θα φέρνει σε επαφή επιχειρήσεις από την Ασία με επιχειρήσεις από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διεθνοποίησης για τον εκθεσιακό φορέα. Αναφέρθηκε δε στις συμφωνίες συνεργασίας που έχει υπογράψει η εταιρεία με τις εκθέσεις της Καντόνας, του Σενζέν και της Τεχεράνης, με την Reed Exhibitions, με την Fiera Di Roma -με την οποία μάλιστα θα συνδιοργανωθεί στη Ρώμη το Νοέμβριο το Μουσείο & Εργοστάσιο Σοκολάτας, το πρώτο εκθεσιακό προϊόν της ΔΕΘ-Helexpo που εξάγεται- αλλά και με την ρωσική Roscongress και όλους τους βασικούς εκθεσιακούς οργανισμούς των Βαλκανίων.

 

Ο κ. Τζήκας χαρακτήρισε επίσης μεγάλο στοίχημα για τον εκθεσιακό φορέα την ανάπλαση του υπάρχοντος Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, με την παράλληλη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι η εταιρεία έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το ΤΕΕ την προέγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενός ειδικού χωρικού σχεδίου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει  στο τελικό master plan της νέας ΔΕΘ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε διαβούλευση με όλους τους φορείς. «Η Θεσσαλονίκη δικαιούται τα ερχόμενα χρόνια μια νέα ‘’Διεθνή Έκθεση’’, ένα υπερσύγχρονο λειτουργικό και βιώσιμο Εκθεσιακό Κέντρο, μοχλό ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με ένα Μητροπολιτικό Πάρκο κόσμημα, ένα νέο τοπόσημο για την πόλη του μέλλοντος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo.

 

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

10:46 - Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας για το πολιτιστικό καλοκαίρι – Η Έδεσσα στο προσκήνιο χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες

10:42 - Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

10:40 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Λιτόχωρο (ΒιΠε, αθλητικό κέντρο, Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου)

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»