pellatv
Live

Εορτασμός της 9ης Μαΐου

Με επισημότητα, παρά την έντονη βροχόπτωση, εορτάστηκαν σήμερα (9/5) οι εθνικοί αγώνες και η εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και της Εθνικής Αντίστασης και πλήθος κόσμου. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την τέλεση δοξολογίας στην Μητρόπολη, ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας κ. Αγαθάγγελο Διαμαντίδη, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάσαμε σήμερα την εθνική αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού και τη λήξη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Αποτελεί μία υπενθύμιση για την αξία της δημοκρατίας και της ανάγκης για συνέχιση των αγώνων μας για ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς. Δυστυχώς, η δημοκρατία δεν αποτελεί κεκτημένο όλων των λαών του κόσμου και τις ημέρες αυτές διεξάγονται σκληρές μάχες για την απόκτηση του πολύτιμου αγαθού, με την εμπλοκή μάλιστα της χώρας μας στις διαδικασίες για την εξεύρεση μίας ειρηνικής λύσης που θα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δημοκρατικά ιδεώδη. Η 9η Μαΐου αποτελεί επίσης ημερομηνία ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εορτάζουμε σήμερα και την ημέρα της Ευρώπης. Η μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια καλείται σήμερα να αναλάβει έναν νέο ρόλο σε διεθνές επίπεδο, ενώ υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις και στο εσωτερικό της. Ελπίζω και εύχομαι οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, να δικαιώσουν τις προσδοκίες των οραματιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία κοινή αναπτυξιακή πορεία».

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.