pellatv
Live

Προβλέπει τις ασθένειες με ένα απλό τεστ DNA

Έχετε πετύχει ποτέ σε κάποιο περιοδικό εκείνα τα τεστ που σου ζητούν να υπολογίσεις την «πραγματική» σου ηλικία;
Τώρα μια … κορυφαία επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ Ιατρικής, προσφέρει τη δυνατότητα να μετρήσεις την πραγματική βιολογική σου ηλικία, καθώς και τον κίνδυνο να αναπτύξεις ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια, μυελική ανεπάρκεια, ακόμη και καρκίνο! Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια ενός τεστ DNA, που θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά εντός του έτους.
Η αυστραλιανής καταγωγής Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν είχε βραβευθεί με Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής το 2009, για την συν- ανακάλυψή της τελομεράσης, του ενζύμου της «αθανασίας» όπως ονομάστηκε, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», βοηθά στην αναπλήρωση των τελομερών, των προστατευτικών άκρων της αλυσίδας του DNA, που υφίστανται φθορές λόγω ηλικίας και ασθενειών. Ο τρόπος «μέτρησης» της γενετικής φθοράς, μπορεί να γίνει μέσω του δείγματος αίματος ή σάλιου, και μέσω της μέτρησης του μήκους των τελομερών στα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία λειτουργούν ως «κάρτα αναφοράς» για την κατάσταση της υγείας μας. Για όσους θέλουν να κάνουν το τεστ βιολογικής ηλικίας, το αρχικό κόστος υπολογίζεται στις ΗΠΑ στα 200 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ