pellatv
Live

Η συμμορία των δολοφόνων και η γιάφκα της Καλλιθέας.

Ένα-ένα έρχονται στην επιφάνεια τα στοιχεία για τη δράση και τις διασυνδέσεις των δύο Αλβανών Ρομά, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι εκτελεστές του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους αλλά και τα ευρήματα από την έρευνα σε διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου διέμεναν μαζί με έναν τρίτο συμπατριώτη τους.

Ο αποκαλούμενος και «ψηλός», ο οποίος και πυροβόλησε τον δικηγόρο, πέρασε σήμερα το κατώφλι της εισαγγελίας για να απολογηθεί και ήδη προφυλακίστηκε. Ο δεύτερος, ο «κοντός», διαφεύγει στην Αλβανία.

Στη γιάφκα τους στην Καλλιθέα βρέθηκαν:

• πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια
• πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια
• 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• τρεις γεμιστήρες διαφόρων όπλων
• χειροβομβίδα
• δύο πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

H μαφία των Αλβανών Ρομά και η δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Το πρόσωπο-κλειδί σε όλη την τραγική αυτή ιστορία είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου Energa, το οποίο ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για τον Αριστείδη Φλώρο, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος πέραν της συμμετοχής του στην απάτη της Energa κατηγορείται και ως ηθικός αυτουργός για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος γλύτωσε τον θάνατο κατά τύχη, αφού η σφαίρα του εκτελεστή του διαπέρασε το κρανίο του χωρίς να του προκαλέσει βλάβες.

Ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται τότε να είχε συμφωνήσει με τη μαφία των Αλβανών να υλοποιηθεί συμβόλαιο θανάτου κατά του δικηγόρου Αντωνόπουλου, έναντι ενός σημαντικού χρηματικού ποσού.

Ο λογαριασμός αυτός δεν εξοφλήθηκε και ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται να χρωστούσε στους Αλβανούς μαφιόζους ακόμη 100.000 ευρώ. Στο μεταξύ, τρεις από αυτούς τους μαφιόζους της αλβανικής σπείρας συνελήφθησαν από την αστυνομία για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου. Στις φυλακές Κορυδαλλού προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Αριστείδη Φλώρο και να τον απειλήσουν, προκειμένου να καταβάλει τα χρωστούμενα. Δεν το κατάφεραν. Τότε προσπάθησαν να πληροφορηθούν στοιχεία για την οικογένειά του και τη διεύθυνση κατοικίας του, προφανώς για να εκβιάσουν τους δικούς του.

Στην προσπάθειά τους αυτή, απευθύνθηκαν στο δίδυμο των Αλβανών Ρομά, οι οποίοι έλαβαν μια προκαταβολή 3.000 ευρώ μέσω μιας μυστηριώδους γυναίκας, η οποία μετέφερε τα χρήματα από τη φυλακή σε αυτούς. Οι δύο Αλβανοί Ρομά επισκέφθηκαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πρώτον για να πληροφορηθούν τη διεύθυνση κατοικίας του Αριστείδη Φλώρου και στη συνέχεια για να του ζητήσουν τα χρωστούμενα προς τους Αλβανούς κατάδικους του Κορυδαλλού, τα οποία με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Κατά τον δολοφόνο του Μ. Ζαφειρόπουλου, «εκεί χάλασε η δουλειά» και ο «ψηλός» τον πυροβόλησε.

Όπως υποστήριξε ο δολοφόνος του δικηγόρου, δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αλλά απλώς να τον εκφοβίσει πυροβολώντας τον στα πόδια.

Σημειώνεται πως οι δύο Αλβανοί Ρομά επισκέφθηκαν τον Μ. Ζαφειρόπουλο 24 ώρες μετά την επίσκεψη του δικηγόρου στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αστυνομία αναζητεί ακόμη αυτήν τη μυστηριώδη γυναίκα που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της σπείρας των Αλβανών κατάδικων στον Κορυδαλλό και των δύο εκτελεστών.

Το πρόσωπο-κλειδί σε όλη την τραγική αυτή ιστορία είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου Energa, το οποίο ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια.

Φωτογραφίες από τα ευρήματα:

Οι φωτογραφίες των εκτελεστών

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.