pellatv
Live

Πτώχευση κήρυξε η Ατλάντικ…

Στην ανεργία 800 υπάλληλοι

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα το πρωί για την άλλοτε πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, την Ατλάντικ καθώς κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα 800 εναπομείναντες υπάλληλοί της να οδηγηθούν στην ανεργία.

Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν κανόνι, καθώς η Ατλάντικ την τελευταία χρονιά πάλευε μεταξύ σφύρας και άκμονος, πουλώντας δεκάδες καταστήματά της στον ανταγωνισμό, κλείνοντας άλλα μαγαζιά και οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενούς της στην ανεργία. Με την απόφαση λοιπόν 802/2011 του Πολυμελού Πρωτοδικείου η Ατλάντικ κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση πτώχευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία τα συνολικά σημερινά χρέη της εταιρείας φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ ενώ μόλις τα 40 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις το 10% των πιστωτών της εταιρείας δέχθηκαν συμβιβασμό (απαιτείται στη διαδικασία της συνδιαλλαγής έγκριση του 51%) οδηγώντας έτσι την Αλτάντικ και τον πρόεδρο της κ. Μανόλη Αποστόλου σε αδιέξοδο. Η εταιρεία διατηρούσε 30 καταστήματα σήμερα από 220 που διέθετε το 2009.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:31 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

18:26 - Λάκης Βασιλειάδης από Αριδαία: «Χρόνια Πολλά Αριδαία, Χρόνια Πολλά Αλμωπία! Τιμούμε τους αγωνιστές και τη μνήμη των προγόνων μας!»

15:26 - Εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ στη Δράμα: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερα μητρώα, αλλά περισσότερους Έλληνες»

15:21 - Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών καθημερινής χρήσης στον Δήμο Έδεσσας

14:19 - Δωρεάν Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στον Δήμο Έδεσσας 10 – 19 Νοεμβρίου 2025

13:16 - Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στον Πλαταμώνα

12:24 - “Τα λουτρά του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

12:14 - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιαννιτσά και η σιωπή που πληγώνει την Πέλλα

15:34 - ΕΔΕΣΣΑ- ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΣΙΟΥ «Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ» – ΒΙΝΤΕΟ

15:28 - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ