pellatv
Live

Θεσσαλονίκη: Παλιές ηλεκτρικές συσκευές βρίσκουν «δεύτερο σπίτι» σε άπορες οικογένειες του κεντρικού δήμου

Ένα «δεύτερο σπίτι» σε άπορες οικογένειες του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να βρουν άχρηστα ψυγεία, κουζίνες που βρίσκονται σε κάποιο υπόγειο, υπολογιστές που χάλασαν ή πάλιωσαν. Όλες οι συσκευές, αφού επισκευαστούν και απολυμανθούν, παραχωρούνται σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μέσω του προγράμματος «Second Home-Δεύτερο σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές δίνονται σε άπορες οικογένειες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «τρέχει» το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με εταιρεία ηλεκτρικών ειδών.

Σαράντα οικογένειες έχουν επωφεληθεί του προγράμματος και έχουν αποκτήσει στα σπιτικά τους ψυγεία, κουζίνες και άλλες συσκευές που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους είτε δεν τις χρησιμοποιούσαν, είτε δεν τις χρειάζονταν, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν μία ηλεκτρική συσκευή και δεν την χρειάζονται, αντί να καταλήξει στα σκουπίδια, να παραχωρηθεί σε μία οικογένεια που στηρίζεται από τις κοινωνικές δομές του δήμου. Μέχρι στιγμής, οι οικογένειες αυτές ανέρχονται σε 40» πρόσθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λεκάκης, εξασφαλίστηκε ετήσια χορηγία ύψους 120.000 ευρώ από γνωστή εταιρεία σούπερ μάρκετ. Κάθε μήνα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προμηθεύεται με αναγκαία είδη διατροφής και καθαριότητας, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες πολιτών μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των κοινωνικών δομών.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025