pellatv
Live

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 2014-2020»

Την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου «Διασυνοριακός προγραμματισμός και μέτρα υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία» «Cross Border Planning and Infrastructure Measures for Flood Protection».  Ακρωνύμιο: «Flood Protection», που έχει ενταχθεί στο διασυνοριακό προγράμμα «ΙNTERREG V- A Ελλάδα – Βουλγαρία, 2014-2020», διοργανώνει η Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών (Μεραρχίας 36, αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»), στις 10 το πρωί.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης,  οι επικεφαλής των Περιφερειών του Μπλαγκόεβγραντ, Χάσκοβο, Σμόλιαν και Κάρτζαλι της Βουλγαρίας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα από το έργο “Flood Protection” θα γίνουν κοινές και συντονισμένες αναβαθμίσεις των υφιστάμενων και κατασκευή νέων προγραμματισμένων υποδομών μικρής κλίμακας σε δύο λεκάνες απορροής ποταμών και στις δύο πλευρές των συνόρων,  ενώ παράλληλα θα γίνει ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των επιπτώσεων των μέτρων υποστήριξης.

Οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις είναι οι ποταμοί Στρυμόνας, Έβρος  και Άρδας και οι λεκάνες απορροής τους και η Λίμνη Κερκίνη. Το έργο “Flood Protection” περιλαμβάνει έργα υποδομών μικρής κλίμακας στις λεκάνες απορροής των ποταμών, καθώς και έγγειες βελτιώσεις για τη βελτίωση της αντοχής του οικοσυστήματος.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ και θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο του 2020. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης  και εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από το έργο “Flood Protection” θα προχωρήσει σε στεγάνωση τμήματος μήκους 1150 μέτρων του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης, ενώ παράλληλα θα προμηθευτεί αρθρωτό σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας μήκους  1300 μέτρων και 4 αντλίες για απάντληση υδάτων. Επίσης, θα γίνει αξιολόγηση των εδαφοϋδατικων χαρακτηριστικών της περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ειδικού σχεδίου διαχείρισης της διάβρωσης στη λεκάνη του ποταμού Στρυμόνα και εξειδίκευση των επιπρόσθετων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν στην περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να επικοινωνείτε με τους:

  • Απόστολο Γιάντση, Γενικό Διευθυντή Προγραμματισμού και Υποδομών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τηλ.2313 319403 e-mail: [email protected]
  • Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, Αν. Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τηλ. 2313 319790 e-mail [email protected]

Δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:53 - Στην καρδιά του Ν. Πέλλας το καλλιτεχνικό δίκτυο “Natura MusArte”

12:48 - Θερινό Σχολείο «Στις Γειτονιές της Επιστήμης»

12:45 - NIKH: «Η Ελλάδα δέχεται υβριδικό πόλεμο»

11:29 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

11:16 - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – Μ.ΕΛΛΑΔΑ

11:14 - Οδηγίες πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα – εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας

12:30 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Συμπληρώνουμε τον χάρτη των γεύσεων και προβάλλουμε συνδυαστικά τον ιστορικό, φυσικό, πολιτισμικό και γαστρονομικό πλούτο της Πέλλας»

12:22 - Έσβησε η φωτιά στη Δράμα -Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για πιθανό κίνδυνο αναζωπυρώσεων

12:15 - Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη ως επιταχυντή του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο και στις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΣΕΤΠΕ

11:00 - Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης Δραστηριοτήτων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων