pellatv
Live

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, το ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας με το οποίο εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του με το ενδεχόμενο κατάργησης της Μαθητικής Εστίας της Αριδαίας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής, η Μαθητική Εστία της Αριδαίας είναι η μοναδική πλέον που υπάρχει σ' ολόκληρο το Ν. Πέλλας, έχει 75 κλίνες συνολικά και λειτουργεί ανελλιπώς από την ίδρυση της το 1969. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτελέσει και διαδραματίσει σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο, αφού έχει φιλοξενήσει πλήθος μαθητών φροντίζοντας για τη στέγαση και τη σίτησή τους, βοηθώντας ουσιαστικά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην ακριτική και παραμεθόρια Αλμωπία υπάρχουν 40 χωριά, πολλά από τα οποία είναι ορεινά και απομακρυσμένα από την Αριδαία ( όπως Αρχάγγελος, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Νότια, Σαρακηνοί ), η λειτουργία της Μαθητικής Εστίας κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου οι μαθητές των χωριών αυτών να μην αναγκάζονται να νοικιάζουν κατοικίες στην πόλη της Αριδαίας επιβαρύνοντας έτσι περαιτέρω τον ήδη συρρικνωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό τους που προέρχεται κυρίως από αγροτικά εισοδήματα. Πάρα πολλοί ακόμη είναι και οι μαθητές, οι οποίοι επειδή κατοικούν σε χωριά πλησίον της Αριδαίας δεν στεγάζονται στη Μαθητική Εστία, όμως το μεσημέρι σιτίζονται σ' αυτήν λόγω φόρτου απογευματινών μαθημάτων. Ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς τη συνέχιση της λειτουργίας της Μαθητικής Εστίας της Αριδαίας, αφού όπως τονίζει, είναι σημαντική για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αλμωπίας, ειδικότερα για τις φτωχές αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες που κατοικούν στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της, από τη στιγμή που βοηθά στην ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών τους, παρέχοντας σ' αυτά τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι μόνο στην Αριδαία λειτουργούν όλοι οι τύποι Λυκείων και τα ΙΕΚ.

Δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών