pellatv
Live

Πρωτομαγιά με επεισόδια

Για «τραμπουκισμό και ετσιθελικό τσαμπουκά» κατηγόρησε η ΠΑΣΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τα επεισόδια κατά τη συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Πεδίο του Αρεως, με αφορμή τα οποία ακυρώθηκε το συλλαλητήριο. «Η πορεία έγινε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, παρά την απαράδεκτη απόφαση των ηγεσιών των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για ματαίωσή της» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η 'σκυτάλη' των ύβρεων παραδόθηκε από την ηγεσία του ΣΥΝ στις σταλινικές 'συνιστώσες' του ΣΥΡΙΖΑ. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Αρεως, νεαροί πέταξαν μπουκάλια και αυγά στην εξέδρα των ομιλητών, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Με αφορμή τα επεισόδια αυτά, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο προς τη Βουλή. Τελικά, η πορεία έγινα από ομάδα συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, καθώς και στελέχη πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων. Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ -που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έχει την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Εμμέσως απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η πορεία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, παρά την «απαράδεκτη απόφαση ακύρωσής της από την ηγεσία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ». Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έδωσε ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της χώρας δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τη μείωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια και είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που γεννούν τραγικές κοινωνικές ανισότητες, καθιστώντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών