pellatv
Live

Ρωσία: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Αμερικανούς για τη «λίστα του Κρεμλίνου»

Είναι «προσβλητικό» που δεν συμπεριελήφθη το όνομα μου, δήλωσε ειρωνικά ο πρόεδρος Πούτιν, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών του καταλόγου που περιλαμβάνει ονόματα Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών στους οποίους ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ως υποψήφιος για την προεδρία με τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του, λέγοντας επίσης ότι ο κατάλογος αυτός βλάπτει τις διεθνείς σχέσεις γενικά, ενώ χαρακτήρισε καθαρή βλακεία τη συρρίκνωση των σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ σε μηδενικό σημείο.

Ο Πούτιν, αναφερόμενος στην προοπτική των σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να οικοδομεί υπομονετικά τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον, στον βαθμό που είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τι θέλουν λοιπόν:», διερωτήθηκε κάποια στιγμή της ομιλίας του ο Ρώσος πρόεδρος, για να πει στη συνέχεια ότι «οι ίδιες ( οι ΗΠΑ) πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε: θέλουμε να οικοδομήσουμε μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις βασισμένες στο διεθνές δίκαιο».

Όσον αφορά στην πρόθεση της Μόσχας να δώσει την δική της απάντηση στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε επίσης ότι η Μόσχα προς το παρόν δεν θα υιοθετήσει αντίμετρα. «Περιμέναμε αυτόν τον κατάλογο και δεν σας το κρύβω ότι ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε αντίμετρα και μάλιστα σοβαρά, τα οποία θα οδηγούσαν τις σχέσεις μας σε ένα εντελώς μηδενικό σημείο». Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «προς το παρόν δεν θα προβούμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο τη χώρα μας απ’ ό,τι αυτόν τον κατάλογο των ΗΠΑ επειδή, όπως λένε, «τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωράει». Επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία, παρότι δείχνει υπομονή σε πολλά ζητήματα, δεν σημαίνει ότι θα κάνει διαρκώς υποχωρήσεις. «Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να περιμένουν διαρκώς υποχωρήσεις», τόνισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στο ακροατήριο του πως ξεκίνησε η αντιρωσική καμπάνια στον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Άρχισε εδώ και καιρό, μόλις αρχίσαμε να πατάμε στα πόδια μας, μόλις αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τους τρομοκράτες στον Καύκασο, όπου την περίοδο εκείνη εκεί υπήρχαν τα πάντα, και η διαμάχη για την απατηλή δημοκρατία, όπου εκεί πολεμούσαν οι μαχητές της Αλ Κάιντα και τότε άρχισαν να τους υπερασπίζονται τα διαφόρων ειδών κινήματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα