pellatv
Live

Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Κατατίθεται σήμερα ή αύριο στη Βουλή προς κύρωση, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η τροποποιημένη σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και ελληνικού δημοσίου. Με την κύρωση της σύμβασης θα κλείσει και η τελευταία νομοθετική εκκρεμότητα για τη μεταβίβαση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. στους ιδιώτες επενδυτές.

Αυτό το τελευταία στάδιο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης θα κλείσει με κυρωτικό νόμο και αφού προηγουμένως συζητηθεί η πώληση του 67% του ελληνικού δημοσίου, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Στον κυρωτικό νόμο προβλέπονται και οι διαδικασίες ρύθμισης των θεμάτων που αφορούν τους εργαζομένους ( σ.σ. Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, Κανονισμός Ασφαλείας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με ισχύ έως 31/12/2018 με δυνατότητα παράτασης) .

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυρωτικός νόμος αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο επόμενο 15νθήμερο αλλά ενδεχομένως και σε συντομότερο χρόνο.

Μετά την ψήφιση του νόμου θα πρέπει η αγοραπωλησία του 67% να ολοκληρωθεί με την κατάθεση του τιμήματος, δηλαδή ποσού 231,9 εκατ ευρώ και την μεταβίβαση των μετοχών στην South Europe Gateway Thessaloniki, ήτοι στην εταιρεία που σύστησαν οι τρεις ιδιώτες εταίροι, η γερμανική DIEP, η γαλλική Terminal Link και η Belterra Investments του ομίλου Σαββίδη.
Εκτιμάται ότι το μάνατζμεντ του ΟΛΘ θα αναλάβει η Κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών, έως τα μέσα Μαρτίου.

 

 

 

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

10:46 - Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας για το πολιτιστικό καλοκαίρι – Η Έδεσσα στο προσκήνιο χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες

10:42 - Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

10:40 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Λιτόχωρο (ΒιΠε, αθλητικό κέντρο, Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου)

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»