pellatv
Live

Επεισόδιο στα Ίμια

Σοβαρό επεισόδιο που προβληματίζει έντονα τις Αρχές, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Ιμίων, όταν τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής εμβόλισε ελληνικό περιπολικό του λιμενικού.

Η πρόσκρουση σημειώθηκε στην πρύμνη του ελληνικού σκάφους, προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη στιγμή της πρόσκρουσης το ελληνικό σκάφος ήταν ακινητοποιημένο.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά επεισοδίων που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή των Ιμίων αυτήν την περίοδοΤο ΓΕΝ επιβεβαίωσε το συμβάν στο zougla.gr αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και οι τουρκικές ιστοσελίδες δεν είχαν αναφερθεί στο συμβάν έως και τις 10.00 ώρα Ελλάδας, ούτε υπήρξε ένδειξη έκτακτης είδησης στο τουρκικό διαδίκτυο.

Είναι προφανές πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, όπως το συνηθίζει, θα εκδώσει αργότερα ανακοίνωση, πιθανώς δε να ανεβάσει στο διαδίκτυο βίντεο ή και φωτογραφίες.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά επεισοδίων που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή των Ιμίων αυτήν την περίοδο.

Συνήθως τα τελευταία χρόνια η ένταση στα Ίμια ενισχύεται κατά την εποχή του ψαρέματος της τσιπούρας, αφού στην γύρω από τις δύο νησίδες περιοχή υπάρχει μεγάλη πυκνότητα τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών σκαφών που επιχειρούν να πιάσουν το πολύτιμο αλίευμα.

Φέτος η ένταση έχει ξεπεράσει τα συνήθη όρια και προσλαμβάνει διαστάσεις οι οποίες ανησυχούν και το Γενικό Επιτελείο αλλά και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Προσφάτως ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Πάιατ εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης αναφερόμενος σε ενδεχόμενο μοιραίο λάθος, ενώ προ ημερών η ΕΕ με επίσημη ανακοίνωση κάλεσε την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών- μελών της ΕΕ.

Όμως το συμβάν εντός της κυπριακής ΑΟΖ προ ημερών με έξι τουρκικές ναυτικές μονάδες να ακινητοποιούν γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI, το οποίο κατευθυνόταν σε καθορισμένο τομέα γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ προκάλεσε ακόμα περισσότερες ανησυχίες στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τουρκικές ναυτικές μονάδες προχωρούν πέραν των απειλών και ακινητοποιούν σκάφος με ξένη σημαία το οποίο χρησιμοποιείται για οικονομικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα νότια - νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».