pellatv
Live

Τα 18 μέτρα κατά της ακρίβειας ήδη εφαρμόζονται, σύμφωνα με το ΥΠ.ΑΝ.

Με μαραθώνιο αγώνα παρομοίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας την προσπάθεια για νοικοκύρεμα στην αγορά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα θα φανούν «πολύ σύντομα». Αμεσες μειώσεις τιμών σε αγαθά που εμφανίζουν αδικαιολόγητες αυξήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Φώλιας και ο υφυπουργός Γ.Βλάχος, έπειτα από συνεργασία που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είπε ότι η κυβέρνηση συντονισμένα και με στρατηγική, προσπαθεί να νοικοκυρέψει την αγορά, την ώρα που στην παγκόσμια οικονομία οι πληθωριστικές πιέσεις είναι εντονότατες. Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Φώλιας, ενημερώθηκε για την πρόοδο της εφαρμογής της δέσμης των 41 μέτρων, εκ των οποίων ήδη 18 εφαρμόζονται. Ανέφερε ακόμη ότι είχε χθες συνεργασία με τους κ.κ. Αλογοσκούφη και Μπέζα για θέματα που άπτονται των 41 μέτρων και είναι κοινής αρμοδιότητας. «Ο αγώνας για το νοικοκύρεμα στην αγορά, για τη διασφάλιση της ασφάλειας του καταναλωτή ότι μπορεί να εμπιστεύεται τα προϊόντα και τις τιμές είναι συνεχής. Είναι αγώνας μαραθώνιος, είναι καθημερινή προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα» δήλωσε ο κ. Φώλιας. Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι υποστηρίζει το μποϋκοτάζ που έχουν κηρύξει οι καταναλωτικές οργανώσεις, γιατί αναδεικνύει την υπευθυνότητα και τη δύναμη που ο καταναλωτής έχει στην αγορά. Ο ενημερωμένος καταναλωτής -πρόσθεσε- διασφαλίζει την καλή λειτουργία της αγοράς, αλλά και τα συμφέροντά του. Τη ίδια ώρα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στη μείωση τιμών αγαθών και υπηρεσιών, που, όπως είπε, έχουν αυξηθεί αδικαιολόγητα και αθέμιτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εφαρμόζοντας τα μέτρα που προβλέπονται στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:19 - Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:14 - Λιτόχωρο: Κλειστό τμήμα δρόμου λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ στις 17-19 Οκτωβρίου (08:00-14:00)

11:12 - VEGORITIDA APPLE FESTIVAL – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

11:09 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

19:52 - Ευχαριστήριο του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της «19ης Γιορτής του Αγρότη & Κτηνοτρόφου»

19:50 - Συνελήφθη ένα άτομο για 13 κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια

19:49 - Σάκης Αρναούτογλου: Οι Κάτοικοι της Αχλάδας Φλώρινας αντιμέτωποι με κρατική αδιαφορία – Η Κομισιόν ρίχνει το βάρος στην Ελληνική Κυβέρνηση.

19:47 - Θεοδώρα Τζάκρη – Ευχές στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο Δέβρελη

19:46 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας

19:43 - Τρέχουμε …Δεν κοιμόμαστε. Το μεγαλύτερο νυχτερινό δρομικό πάρτυ της χώρας με τους ΟΝΙΡΑΜΑ στους Αμπελόκηπους