pellatv
Live

Σημαντικές παρεμβάσεις 2,5 εκ ευρω από την Π.Κ.Μ. στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας

Με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εξασφαλίστηκαν χρήματα, τα οποία μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιούνται για τη βελτίωση-επισκευή οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με την Πέλλα, μετά από παρέμβαση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά δεσμεύτηκε ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για μια σειρά πολύ σημαντικών παρεμβάσεων σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα γενναίο πρόγραμμα συντηρήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχουμε εξασφαλίσει 30 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσουμε σε αναγκαία έργα συντήρησης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ξεκινήσει ένα έργο ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρειά μας, η κατασκευή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, χρηματοδοτώντας σε πρώτη φάση τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται, προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε την κατασκευή του έργου, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στο ΕΣΠΑ.

Η βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί για μας κορυφαία προτεραιότητα, προκειμένου να παρέχουμε σύγχρονους, ασφαλέστερους και ταχύτερους δρόμους στους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της περιοχής μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Υλοποιούμε μια σειρά ασφαλτικών εργασιών σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διέλευσης των διερχόμενων οδηγών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια. Γνώμονας της διοχέτευσης των πόρων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο οδικό δίκτυο είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με δυνατότητες σε όλους τους τομείς και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανάταση της οικονομίας μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνεργασία που έχουμε και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το οδικό δίκτυο της περιοχής. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, συζητώντας τις βέλτιστες λύσεις και με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην Πέλλα ξεπερνώντας εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε. Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο μεγάλο αυτό έργο, το οποίο αφορά στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, σχετίζονται με βελτίωση-επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων και βελτίωση στοιχείων ασφαλείας. Τα τμήματα όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω εργασίες είναι «Ριζό – όρια Π.Ε. Πέλλας» (4 km) και «Σεβαστειανά – διασταύρωση Ριζαρίου» (2 km) του επαρχιακού οδικού δικτύου, το τμήμα της εθνικής οδού «Διασταύρωση Ριζαρίου – τέλος οικισμού Ριζαρίου» (μέχρι γέφυρα Αγίου Γεωργίου) (3,5 km), ενώ, θα τοποθετηθεί αντιολισθητικός τάπητας στις στροφές Νοσοκομείου στην είσοδο της πόλης της Έδεσσας (1,2 km) και στο οδικό τμήμα Άγρας – διασταύρωση Κερασιάς (2 km).

Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης με χρονικό ορίζοντα το τρέχον έτος.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα