pellatv
Live

Για 40.000 σπίτια τα χρήματα από το Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το φιάσκο που επικράτησε με αποτέλεσμα να «πέσει» η πλατφόρμα από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι το σύστημα είχε προετοιμαστεί να δεχτεί 17.000 αιτήσεις και έγιναν 1,5 εκατομμύρια χτυπήματα μέσα σε δυο ώρες.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλατφόρμα» είπε ο κ.Σταθάκης, τονίζοντας ότι κατόπιν αυτής της εξέλιξης και της ταλαιπωρίας που υπήρξε, αποφασίστηκε η διαδικασία να γίνει εκ του ασφαλούς και οι αιτήσεις να γίνονται ανά εβδομάδα.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» έχει χρήματα για 40.000 νοικοκυριά, είναι πλήρως ηλεκτρονικό και δεν παρεμβαίνει κανείς, ενώ τόνισε ότι από το προηγούμενο πρόγραμμα υπάρχουν 35.000 εκκρεμότητες.

Όπως είπε η κυβέρνηση κάλυψε τις 20.000 εκκρεμότητες με χρήματα που εξοικονόμησε από άλλες πηγές και πρόσθεσε πως σε αυτό το πρόγραμμα εφόσον καλυφθούν οι 40.000 θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν άλλοι πόροι προκειμένου να καλυφθούν παραπάνω αιτήσεις.

Πηγη:dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου