pellatv
Live

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:57 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:55 - Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων, του ΣΣ ΚΑΠ

10:53 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για το έτος 2025

10:51 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου

10:49 - Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Ν.Μουδανιών και στις παράπλευρες οδούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα