pellatv
Live

Μπουτάρης: Το α’ εξάμηνο του 2019 οι πρώτες αποτεφρώσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να εκφράζει την αισιοδοξία πως οι πρώτες αποτεφρώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019.

«Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει να γίνει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει απ' όλες τις διαδικασίες, που είναι άπειρες», ανέφερε ο κ.Μπουτάρης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε έργα του δήμου που είναι σε εξέλιξη.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αυτό το διάστημα ετοιμάζει τον φάκελο με το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο που θα κατατεθεί για έγκριση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα Κοιμητήρια.

Ακολούθως, θα κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος το Τοπικό Ρυμοτομικό, άλλα και οι άδειες οικοδόμησης.

«Μετά θα βγει το ΦΕΚ. Ελπίζω ότι θα έχουμε το τελικό χαρτί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η περιοδεία του Γιάννη Μπουτάρη σε χώρους όπου εκτελούνται έργα αυτό το διάστημα ξεκίνησε από τους χώρους των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Εκεί, ολοκληρώνεται μια εργολαβία ύψους 900.000 ευρώ που αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις των κοιμητηρίων. Θα ακολουθήσουν εργολαβίες, προϋπολογισμού περίπου 2,7 εκατ. ευρώ για τον περιφερειακό φωτισμό και την αναβάθμιση του πρασίνου.

«Στα νεκροταφεία ξεκίνησε μια συστηματική δουλειά εδώ και δυο χρόνια, καθώς έγινε πλήρης ανάπλαση και αναμόρφωση του χώρου. Κεντρική ιδέα να ανταποκρίνονται τα κοιμητήρια στην ιερότητα του θανάτου», είπε ο κ.Μπουτάρης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Παππάς, πρόσθεσε πως στην επόμενη διετία θα φτιαχτούν νέες δομές, ενώ θα ανακατασκευαστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και θα αναβαθμιστεί ο χώρος με επιπλέον πράσινο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;