pellatv
Live

Ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή

Αξιότιμοι συνάδελφοι, σήμερα συζητάμε στην Ολομέλεια για το σχέδιο Nόμου που συστήνει τον φορέα ανάπλασης της Αθήνας. Επειδή έγινε μία εκτενής συζήτηση στις Επιτροπές, δεν είναι ανάγκη πολλά από αυτά που ειπώθηκαν να επαναληφθούν. Παρακολουθώντας, όμως, τη συζήτηση και ιδιαίτερα τις κριτικές που ακούστηκαν από συγκεκριμένα κόμματα της Αντιπολίτευσης, δυστυχώς νομίζει κανείς ότι ή συζητάμε άλλο σχέδιο Nόμου  ή,  ότι ζείτε σε άλλη πόλη.

Είμαστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο είναι στο κέντρο της Αθήνας και μάλλον, πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση του πού ζουν οι πολίτες του Δήμου της Αθήνας και τι επιπτώσεις έχει στους γύρω δήμους η όποια απόφαση παίρνουμε για το Δήμο της Αθήνας.

Το λέω αυτό γιατί όσοι από εμάς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις γειτονιές της Αθήνας και το ξέρουν και το έχουν ζήσει. Εγώ μεγάλωσα στους Αμπελόκηπους. Το ίδιο ακριβώς αισθάνονται όσοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στου Γκύζη, στο Παγκράτι, στο κέντρο, ακόμη χειρότερα στα Πετράλωνα. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει τραγικά. Οι ελεύθεροι χώροι εδώ και δεκαετίες είναι μηδενικοί. Ο μόνο ελεύθερος χώρος που υπήρχε στους Αμπελόκηπους τότε, ήταν η χωροφυλακή -έτσι τη λέγαμε τη Σχολή της Αστυνομίας- που δεν πηγαίνει και πολύς κόσμος. Είναι στις παρυφές του Δήμου. Το Σαββατοκύριακο, αν τύχει, αυτά τα παιδιά να βγουν έξω από τον αστικό ιστό, τους φαίνεται όμορφος ο ουρανός, γιατί δε τον βλέπουν στην καθημερινότητά τους ούτε καν στο σχολείο τους.

Ζούμε σε μια απάνθρωπη πόλη, που οι συμπολίτες μας με αναπηρία δε μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε στο σπίτι τους, αν βγουν έξω, ούτε στη στάση του λεωφορείου, ούτε πουθενά. Το ίδιο ισχύει για τους ηλικιωμένους. Το ίδιο ισχύει, για όσους πηγαίνουν κάπου το παιδί τους με καροτσάκι. Στα σχολεία δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι ούτε για τα διαλείμματα. Τα παιδιά δεν κάνουν ποδήλατο, όπως λέει και ο Αμυράς, και δεν παίζουν. Δεν ηρεμεί η ακοή τους ούτε ένα λεπτό το εικοσιτετράωρο.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε για το ποια είναι η αναγκαιότητα του νομοσχεδίου. Ποια είναι η αναγκαιότητα του νομοσχεδίου; Αυτή η πόλη είναι καταπληκτική για όσους κινούνται μέσα στο Κοινοβούλιο και μέχρι την Πλατεία Κολωνακίου και το Ζάππειο. Μέχρι εκεί. Για αυτούς που κινούνται σε αυτήν την περιοχή δεν υπάρχει αναγκαιότητα. Για τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχει αναγκαιότητα και είναι μεγάλη.

Γιατί –λέει- δε μπόρεσαν να αξιοποιηθούν και να εξυπηρετηθούν αυτές οι ανάγκες που περιγράφονται στο σχέδιο Νόμου από τις υπάρχουσες δομές;

Εμάς ρωτάτε; Ρωτήστε τους εαυτούς σας σ’ έναν καθρέφτη, ρωτήστε αυτούς που συνεργαζόσασταν στην προηγούμενη κυβέρνηση -ο κ. Μανιάτης ήταν και Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος- ρωτήστε το Δήμαρχο Αθηναίων, που βλέπουμε, κύριε Μπούρα, ότι τον στηρίζετε με μανία. Εντάξει, είπαμε να έχετε τέτοια σύγκλιση, αλλά εντάξει, κρύψτε το λιγάκι, δεν πειράζει. Δεν είναι και πλούσιος ο απολογισμός. Το λέω, επειδή μας ρωτήσατε ποιος είναι ο απολογισμός για την Αθήνα και εμείς δεν παίρνουμε αρμοδιότητες από το Δήμο. Να δούμε, λοιπόν, τον απολογισμό όσων στηρίζετε.

Μας είπατε και άλλα πράγματα, ότι παρεμβαίνουμε –τα είπαν και άλλοι- στην αυτοτέλεια του Δήμου Αθηναίων και αφαιρούμε κρίσιμες αρμοδιότητες. Σας ρωτάμε από την Επιτροπή να μας πείτε, μία αρμοδιότητα που αφαιρούμε από τον Δήμο Αθηναίων. Πείτε μας μια. Δεν τη λέτε, λέτε μια γενική κρίση. Πείτε μας μία αρμοδιότητα που αφαιρούμε.

Είπατε ότι παίρνουμε πόρους από τους δήμους. Μα, έτσι παίρνονται οι πόροι από τους δήμους; Σοβαρά μιλάτε; Δηλαδή, τις δωρεές που λέμε ή πόρους από τρίτους το ερμηνεύετε ότι θα πάρουμε πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πώς θα γίνει αυτό; Για εξηγήστε το και σε εμάς, να δούμε αυτό το μαγικό, πώς σκέφτεστε.

Κάνουμε, λέτε, ένα μηχανισμό διορισμών. Αυτό το λέει η Νέα Δημοκρατία. Είναι να τρελαίνεται κανείς! Ακόμη τα φαξ των Βουλευτών της κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά για εκατοντάδες διορισμούς που έγιναν σε φορείς που κατέκλεβαν το ελληνικό Δημόσιο.

Και ποιος είναι, λέει, ο απολογισμός; Τα είπε ο κ. Μανιάτης. Θα πάμε στον κ. Μανιάτη. Ποιος είναι ο απολογισμός; Ο κ. Μανιάτης προέρχεται από τον ίδιο χώρο που προέρχομαι και εγώ και όλες αυτές τις δεκαετίες αυτός ο χώρος έβγαλε λαμπερές πολιτικές προσωπικότητες. Δεν αναφέρθηκε ούτε στη Μελίνα Μερκούρη σε σχέση με το έργο που έγινε στην Αθήνα, και όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ούτε στον Αντώνη Τρίτση. Αναφέρθηκε στο 2014, δηλαδή στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αυτό δείχνει πράγματα στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μας ρωτάτε ποιος είναι ο απολογισμός του Δήμου Αθηναίων; Σοβαρά μιλάτε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Της Κυβέρνησής σας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εσείς να μας πείτε ποιος είναι. Η ρόδα στο Σύνταγμα που μπήκε παράνομα και δε μπορούσε να βγει; Μας είπατε –τα είπε και ο κ. Μπούρας- ότι γίνονται φοβερά έργα. Πού τα είδατε τα έργα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας;

Μας είπατε ότι κάνατε μια μελέτη χιλίων οκτακοσίων εγκαταλελειμμένων κτιρίων της Αθήνας, όταν ήσασταν Υπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Μάλιστα. Και τι έκανε τόσα χρόνια ο Δήμος; Για να μη πούμε ότι μια αντίστοιχη μελέτη –τα είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης- έχει κάνει η Περιφέρεια. Όλες αυτές τις μελέτες ποιος θα τις συγκεντρώσει, για να κάνει έναν συντονισμό γι’ αυτά τα εγκαταλελειμμένα σπίτια; Ποιος;

Για να δούμε και ποια είναι η αναγκαιότητα του φορέα, που έχει απορίες ο κ. Μπούρας.

Θα πούμε εμείς έναν πλούσιο απολογισμό που κάνατε το 2014. Καταργήσατε τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Αθήνας, τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Ιωαννίνων. Καταργήσατε τον ΟΚΧΕ που επόπτευε το Κτηματολόγιο. Καταργήσατε την ΕΑΧΑ, που δεν είχε ολοκληρώσει το έργο της, γιατί η ΕΑΧΑ, για να ολοκληρώσει το έργο της, έπρεπε να ενοποιήσει και άλλους αρχαιολογικούς χώρους, την Ιερά Οδό, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, την οδό Αθηνάς –κρίμα, που έφυγε ο κ. Κακλαμάνης- και είχε πολλή δουλειά να κάνει.

Ξεχνάτε, τα ξεχνάει ο κ. Μπούρας και λέει ότι κάνουμε ανώνυμες εταιρείες. Μάλιστα. Θυμάμαι εκείνη την καταπληκτική εταιρεία που είχατε κάνει, κύριε Μπούρα, μαζί με τον κ. Μανιάτη, εκείνη του παραλιακού μετώπου. Δεν μας είπατε το πλούσιο έργο που είχε, όσα χρόνια ήσασταν Κυβέρνηση, ποιους είχε προσλάβει, με ποιον τρόπο. Γιατί εμείς γι’ αυτά που δεσμευτήκαμε στην Επιτροπή και δεσμευόμαστε δημόσια, τα κάνουμε κιόλας.

Στις νομοτεχνικές πάμε με τον νόμο των δημόσιων συμβάσεων. Δε μπορεί αυτός ο Φορέας, που ανήκει στον νόμο των ΔΕΚΟ, να κάνει ό,τι θέλει, όπως επικαλείστε.

Αλλά καλό είναι να μας πείτε -κι ας καθυστερήσουμε λίγο, δεν πειράζει- στην δευτερομιλία σας, αν απαντήσετε, πόσους είχατε προσλάβει σε αυτές τις εταιρίες που σας λέω. Να μας απαντήσετε τι γινόταν με το RethinkAthens. Να μας απαντήσετε για αυτές τις προσφορές, τις δωρεές που είχαν γίνει στο Ελληνικό Δημόσιο, πού είναι, ποιος τις αξιολόγησε, αν τις εφαρμόσατε, αν τις αποδέχτηκε ο Δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια, με ποια δημοκρατική διαδικασία, τι έγινε. Τι έγινε με εκείνα τα πυροτεχνήματα, που δαπανούνταν εκατομμύρια ευρώ σε φιέστες; Τίποτα.

Ρώτησε ο κ. Μανιάτης τι θα γίνει με την Αλεξάνδρας, τι θα γίνει δηλαδή με τα προσφυγικά, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο αρμόδιο Υπουργείο. Αυτός ο φορέας, πολύ απλά, θα υλοποιήσει ό, τι πολλά χρόνια πριν, είχε συμφωνήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως Δήμαρχος, με το Τεχνικό Επιμελητήριο, όταν είχε γίνει η μελέτη, όταν λέγαμε για την αναγκαιότητα να υπάρχουν χώροι φιλοξενίας των συγγενών των ασθενών του Αντικαρκινικού.

Να πούμε ότι κάνουμε δεκτή και την τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές, γιατί πρέπει να γίνει και Μουσείο Δημοκρατίας και Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, που δεν υπάρχουν, μια που μιλάμε για τα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, ώστε να διατηρηθούν οι μνήμες της Πόλης, δηλαδή οι σφαίρες από τα Δεκεμβριανά πάνω στα κτήρια των προσφυγικών στην Αλεξάνδρας, να γίνει εκεί χώρος πρασίνου, που τα παιδάκια της περιοχής δε βλέπουν ούτε χορτάρι, όχι δέντρο, για όσους ξέρουν τους Αμπελόκηπους. Και πολλά άλλα.

Επειδή πριν από δύο μέρες έφυγε ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ, ο Κώστας Λιάσκας, αναφέρω ότι για δεκαετίες συζητούσαμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο την ενοποίηση των κοινόχρηστων ακάλυπτων χώρων, για να αντιμετωπιστεί η αποξένωση στις γειτονιές της Αθήνας. Συζητούσαμε πώς μπορούμε να κάνουμε δομές, για να επανέλθει η κοινωνικότητα στις γειτονιές της Αθήνας. Για χρόνια μιλούσαμε για την καταγραφή των πεζοδρομίων και σε τι κατάσταση είναι, για τις ταράτσες και σε τι χάλι είναι, για τους πεζόδρομους που πρέπει να γίνουν στις γειτονιές της Αθήνας. Στη μνήμη του, καλό είναι αν μη τι άλλο, αυτός ο Φορέας να προχωρήσει.

Τα συζητήσαμε και στις Επιτροπές. Γι’ αυτό έγινε και η επέκταση και οι τροπολογίες που κατατέθηκαν.

Μας ρωτάτε γιατί να είναι κατά παρέκκλιση. Υπάρχουν σημεία, αν θέλουμε να προχωρήσουμε τέτοια πράγματα, που πραγματικά πρέπει να λειτουργήσουμε κατά παρέκκλιση. Αν θέλουμε να ενοποιήσουμε δηλαδή τους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και πάμε με τη νομοθεσία που υπάρχει -όχι κατά παρέκκλιση- δεν θα τους ενοποιήσουμε ποτέ, όπως δεν έχουν ενοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Μας ρωτάτε με τι προσόντα θα είναι στο εφταμελές. Τα είπαμε.

Είπατε και άλλα πράγματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Με τι υποδομή θα τα κάνει ο Φορέας αυτός; Με την υποδομή που έχουν όλοι οι φορείς που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο: με την υποδομή που έχει ο Δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια και τα τέσσερα Υπουργεία που μετέχουν. Με αυτή την υποδομή. Δεν πάμε να κάνουμε ούτε παράλληλους μηχανισμούς, ούτε να ξεπεράσουμε τα Υπουργεία, ούτε να ξεπεράσουμε την Περιφέρεια, ούτε τον Δήμο, ούτε να του πάρουμε πόρους και αρμοδιότητες, όπως κακεντρεχώς λέτε.

Κατατέθηκε και ένα δημοσίευμα από την Καθημερινή. Κλονιστήκαμε που κατατέθηκε αυτό το δημοσίευμα, πραγματικά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Μην το ακούσει αυτό ο κ. Ξυδάκης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ Όχι, ο κ. Ξυδάκης συμφωνεί με αυτό που λέω. Ο κ. Ξυδάκης όταν ήταν στην Καθημερινή δεν ήταν έτσι η Καθημερινή. Ήταν σοβαρή και ελπίζω να επανέλθει. Συντηρητική, να διαφωνεί μεν, αλλά δεν έγραφε διάφορα άλλα.

Ακούστηκαν -με την ευκαιρία- και διάφορα, που αγγίζουν άλλες νομοθεσίες, όπως για παράδειγμα τι προσωπικό θα πάρουμε. Είχε πει ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης και επαναλαμβάνω ότι αυτός ο φορέας δε χρειάζεται πολύ προσωπικό. Αυτό που θα πάρει είναι με μετατάξεις και αποσπάσεις από το Δημόσιο. Εδώ είμαστε. Μας ρωτάτε γιατί δε βάζουμε από τώρα στον νόμο την αμοιβή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου -γιατί ένα είναι, όπως έγινε, επταμελές. Πουθενά δεν έχει γίνει αυτό. Έχετε και μια μεγάλη εμπειρία, θα το ξέρετε. Έχετε κυβερνήσει τη χώρα σαράντα χρόνια. Για όνομα του Θεού!

Έπρεπε, όμως, να ξέρετε πώς βγαίνουν πλέον και πώς εγκρίνονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για τις αμοιβές των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων. Πάνε οι εποχές που κάνατε δώρα, που υπήρχαν μεγάλοι μισθοί, που, που, που. Τώρα έχουμε φτάσει στην αντίθετη περίπτωση. Πάμε, δηλαδή, πραγματικά να ψάξουμε να βρούμε με αυτούς τους χαμηλούς μισθούς αξιόλογους ανθρώπους για να μπουν ως διευθύνοντες σύμβουλοι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Στο ΤΑΙΠΕΔ τι μισθούς δίνετε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Να σας δώσω συγχαρητήρια που φτιάξατε το ΤΑΙΠΕΔ, που το στελεχώσατε με αυτούς που το στελεχώσατε και με τις δράσεις που είχαν και έχουν αυτοί που στελέχωσαν το ΤΑΙΠΕΔ.

Εντάξει, θα ολοκληρώσω σε δύο λεπτά. Δίνω μια τελευταία εκτός ύλης, αν θέλετε, εκτός ημερήσιας διάταξης απάντηση, γιατί θίχτηκε από τον κ. Μανιάτη.

Μίλησε για τρία έργα που υποκαθίσταται η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, οπότε αποκαλύφθηκε, λέει, το σκάνδαλο. Είναι ένα έργο στη Φλώρινα, η αποχέτευση του Διονύσου και ο οδικός άξονας Καλλονής-Σιγρίου. Είναι τρία έργα που δόθηκαν επί ημερών σας. Δε το ξέρετε; Ούτε τον κ. Καλογρίτσα τον ξέρει ο χώρος σας;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Όχι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ : Μάλιστα. Αυτό να καταγραφεί.

Πάμε τώρα και στο έργο Πάτρα-Πύργος, που δεν είχατε τα κότσια -γιατί το έχετε καταγγείλει γύρω στις εκατό φορές- να πάτε τις δήθεν καταγγελίες σας στον εισαγγελέα. Τις πήγαμε εμείς. Θέλετε, όμως, να παραλείπετε, το ξεχνάτε, αυτήν την έρημη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Θέλετε να ξεχνάτε ότι αυτό που είχατε κανονίσει, δηλαδή με μηδενικές εκπτώσεις να δοθεί το έργο Πάτρα-Πύργος στις μεγάλες εταιρείες, δεν υλοποιήθηκε. Είναι τραγικό αυτό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Είχε προκηρυχθεί και δε το ξέρουμε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν είχε προκηρυχθεί; Είχατε κανονίσει να βγει ένα έργο. Είχατε κανονίσει οι μελέτες να γίνουν από την παραχώρηση. Είχατε κανονίσει να μην υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε όλους όσους ήθελαν να συμμετάσχουν. Υπήρχαν υποδιαστασιολογήσεις στις ποσότητες. Αλλά το έργο, ΕΝΑ τεμάχιο! Όπως δε θέλετε να καταλάβετε το έγκλημα του 2013, να βγουν δηλαδή αυτά τα κομμάτια των έργων παραχωρήσεων από τις παραχωρήσεις. Διότι εάν δεν είχαμε αυτές τις εκπτώσεις, απλά δεν θα το ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, από τότε που δώσατε 1.200.000.000 περισσότερο σε αυτά τα έργα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεσκονίζει κάθε σύμβαση που υπάρχει από τη χώρα!

Επομένως, κύριε Μανιάτη, αν δεν τα ξέρετε -που τα ξέρετε-, καλό είναι επιτέλους να λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Παίξατε για δυόμισι χρόνια εκείνο το γαϊτανάκι στην περιοχή, αν θα κάνουμε το Πάτρα-Πύργος. Κάθε μήνα βγάζατε κάποιους να αναρωτιούνται. Όταν εγκρίθηκε και προχώρησε, έγιναν οι διαγωνισμοί με διαφάνεια, ξεκίνησε το έργο Καλογριτσιάδα νούμερο 4. Σας το χαρίζουμε αυτό το έργο, ολόκληρο.

Δεν μας είπατε, όμως, για τα άλλα έργα. Αυτά που γίνονταν -και είχε ανάγκη η Αθήνα-, όπως τα αντιπλημμυρικά και πολλά άλλα που περνούσαν από τον Πειραιά. Δεν τα θυμάστε; Αυτά τα έργα σε διάφορους δήμους της χώρας, που ήταν μόνο τρεις μελετητικές εταιρείες, μόνο τρεις κατασκευαστικές εταιρείες, αυτά που τα διοικητικά δικαστήρια ακυρώνουν το ένα μετά το άλλο, αρκετά χρόνια τώρα. Γιατί το σύστημα «μελέτη-κατασκευή», που υπήρχε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν ένα σύστημα που προχωρούσε το στήσιμο των έργων και που τροποποιήθηκε με το νόμο των δημόσιων συμβάσεων, όπως γνωρίζετε με λίγα λόγια.

Κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώνω, λέγοντας το εξής: Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την Αθήνα και τα αστικά κέντρα στο χάλι και στο μαρασμό, που άλλοι δημιούργησαν. Δεν υπάρχει περίπτωση ώριμα έργα, ώριμες παρεμβάσεις, όπως είναι όλα αυτά που συζητήσαμε και συζητάμε για πάρα πολλά χρόνια, να μείνουν στα συρτάρια κάποιων και να μην αξιοποιούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε έρμαιο τους πολίτες, ειδικά στα μητροπολιτικά κέντρα, στο αν ένας δήμος μπορεί να κάνει τη δουλειά ή δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ένας τέτοιος φορέας που θα συντονίζει, θα συνδράμει, θα προχωράει αυτές τις παρεμβάσεις που συζητάμε για δεκαετίες στην Αθήνα, είναι απαραίτητος. Θα τον στηρίξουμε και θα το προχωρήσουμε.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:19 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

12:27 - Πρόσκληση – πρόγραμμα τελετής καθαγιασμού των υδάτων στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις 6 Ιανουαρίου 2025

09:28 - ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

16:54 - Ερώτηση Θεοδώρας Τζάκρη και βουλευτών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την επικράτηση των καρτέλ στην αγορά και την «φάμπρικα» της διαδικασίας διευθέτησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

16:52 - Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Πέλλα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

16:50 - Μεταφορά διενέργειας της λαϊκής αγοράς Αριδαίας

16:46 - ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

18:05 - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

17:43 - Η Αθηναϊκή Ριβιέρα απογειώνεται: Τα υδροπλάνα επιστρέφουν μετά από 50 χρόνια!

17:41 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΠ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ