pellatv
Live

Παρέμβαση των Ευρωπαίων δικηγόρων για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Επιστολή προς τους δύο Τούρκους συνηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται εδώ και τρεις μήνες, περίπου, στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων (CCBE), Antonín Mokrý.

Στην εν λόγω επιστολή, αφού επισημαίνει ότι ενήργησε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον και τις επίμονες οχλήσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ζητεί από τους δύο Τούρκους δικηγόρους να τον πληροφορήσουν «σχετικά με την τρέχουσα νομική τους κατάσταση, και ιδίως εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, εάν ναι, με ποιες κατηγορίες».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ’ όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

 

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»