pellatv
Live

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Washington Group

Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και, κατ’ επέκταση, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Washington Group στο χιονοδρομικό κέντρο Whistler του Καναδά. Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των 7 μεγαλύτερων βιομηχανικών κρατών (G7), θα συμμετάσχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στους G7.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, με τίτλο «Προ των πυλών η έξοδος του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα», ήδη έχουν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες και υπάρχουν πολλές επιλογές στο τραπέζι. «Εκτός από ορισμένα μέτρα, τα οποία πρόκειται να αποφασιστούν στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο, το βασικότερο στοιχείο θα αποτελέσει ένας μηχανισμός ανάπτυξης. Σύμφωνα με το σχέδιο, η μελλοντική ελάφρυνση του χρέους θα συνδέεται με την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Εάν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, τότε δίνεται μεγαλύτερη ανάπαυλα για την αποπληρωμή των δανείων και των τόκων τους» σημειώνεται.

Το ερώτημα που παραμένει, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι αν αυτός ο μηχανισμός θα λειτουργεί αυτόματα και σε ποιο μέγεθος πρέπει να φτάσει η ελάφρυνση του χρέους. Σε αυτά τα σημεία πρέπει να συμφωνήσουν ΔΝΤ και Γερμανία. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, αυτό θα αποφασιστεί στο Eurogroup σε τρεις εβδομάδες, αναφέρεται.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, αυτό προσκρούει στη θέση του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί ότι αυτή η ημερομηνία καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του. Εάν σήμερα δεν υπάρξει συμφωνία και το ΔΝΤ εμμείνει στη θέση του, τότε θα αποσύρει την οικονομική συμμετοχή του, επισημαίνεται από την εφημερίδα.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27